Online dagboek

Een Amerikaanse bergbeklimmer stuurde een facebookbericht de wereld in waarin hij om hulp riep. Een bericht dat zijn leven redde. Na het lezen van dit nieuws dacht ik aan alles wat op mijn tijdlijn voorbij komt. Wat wordt er eigenlijk allemaal op Facebook gedeeld en is dit wel verstandig?

Facebook vormt een afspiegeling van jouw imago. Alles wat jij online plaatst, draagt bij aan het beeld dat mensen over jou vormen. Een uitgaansfoto waarin jij met jouw dronken hoofd getagd bent, scoort geen hoge ogen bij een werkgever. Of status-updates over liefdesverdriet. Als je iemand die je al een jaar niet meer hebt gesproken tegenkomt in de winkel, vertel je dan meteen over de vervelende break-up met je ex? Voor mij zijn dit dingen die ik deel met vrienden en niet met kennissen. Mijn tijdlijn begint op een bundeling van allerlei dagboeken te lijken… Daartegenover maken verschillende vrienden er een mooi-weer show van. Zij hebben de tijd van hun leven met updates over feestjes, verliefdheid en vakanties. Denk er aan, ook zij hebben hun problemen in het leven. Spiegel je hier niet te veel aan.

Jij krijgt via social media een indruk van anderen. De een zeurt, de ander doet alleen maar leuke dingen en de laatste is alleen maar met sport bezig. Dit is andersom natuurlijk ook zo. Vrienden, kennissen maar ook werkgevers vormen met alles wat jij op social media plaatst een beeld van jou. Ook zien zij dingen die misschien wel niet voor hen bestemd zijn. Denk dus goed na over wat je deelt op social media, want iedereen kan het zien! Waar gebruik jij Facebook voor en wat deel jij met jouw online vrienden?

Foto: dagboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.