Trots op het noorden

Verjaardagscadeau

Groningen dat is zo ver weg, waarom en wat moet je daar? Ja dat is waar, het is ver, maar het is echt een leuke stad. En nu hou ik mij nog best in. Om eerlijk te zijn, hou ik van deze stad. Ik ben namelijk een echte Groninger en heb er lang gewoond. Daarna ben ik naar Utrecht verhuisd en daar heb ik mijn vriend leren kennen. Omdat hij niet uit Groningen komt leek het mij leuk om een weekendje Groningen als verjaardagscadeau te geven. Want wat is leuker dan weten waar je vriendin vandaan komt!

Het weekendje

Na de “lange” treinreis van ongeveer 2 uur waren wij in Groningen. Tenminste…lang? Ik vond de reis wel meevallen, maar mijn vriend niet. We hebben zitten lunchen bij een schattig klein restaurantje dat heerlijke broodjes verkoopt. Na de lunch was het tijd om de stad te verkennen. We waren natuurlijk in Groningen en als je zegt Groningen zeg je de Martinitoren (wij zeggen ook wel d' Olle Grieze). Voor een paar eurootjes kun je deze dus beklimmen. Om in de Groningse sfeer te blijven, hadden we nog een highbeer met Groningse biertjes en lekker hapjes. Na de highbeer konden we uitbuiken in het hotel. ’s Avonds zijn we nog naar een pastarestaurantje geweest en hebben de dag afgesloten met een drankje bij de drie gezusters (een van de bekendste cafés).

De volgende ochtend hebben wij ontbeten in het hotel. Na het ontbijt liepen we nog een rondje door de stad en hebben onze dag afgesloten in een superschattig winkeltje/restaurant waar je bijzondere milkshakes kunt drinken. Dit winkeltje heet “a little lovely company” en ze hebben daar spulletjes voor een kinderkamer en fantastische milkshakes. Milkshakes die versierd worden met allerlei snoepjes (zie foto). Na onze milkshake gingen we terug naar het station en namen wij de trein terug naar huis.

Waarom Groningen?

Groningen is de leukste studentenstad van Nederland. Het is een jonge en bruisende stad met veel jonge mensen. Er is dus veel te doen! Ik geef je 3 redenen waarom jij een keer naar Groningen toe moet gaan.

  1. Je kunt goed stappen, er zijn namelijk twee lange straten. Je hoeft alleen maar kroeg in en kroeg uit lopen.
  2. Ze hebben heel veel soorten restaurantjes en je kunt het zo duur maken als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop pasta eten bij de pastafabriek of een driegangenmenu bij het Prinsenhof.
  3. Je kunt ook écht dingen doen. Bijvoorbeeld: Martinitoren bezoeken, een bezoekje aan het Noorderplantsoen, Groninger museum en het stripmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.