Trouwen met je verkrachter!?

De Utrechtse Laura was op vakantie in Qatar. ’s Avonds besloot ze wat te gaan drinken in een hotel. In Qatar is alcohol drinken niet toegestaan, maar sommige hotels maken een uitzondering voor buitenlanders. Waarschijnlijk is er iets in haar drankje gedaan, want ze vertelde dat ze bij de eerste slok al iets vreemds proefde. Van de rest van de avond herinnerde ze zich nog maar weinig. De volgende ochtend werd ze zonder kleren wakker in een vreemd appartement.

Slachtoffer in de gevangenis

Ze deed aangifte van verkrachting en werd tot haar grote verbazing zelf in de boeien geslagen. In Qatar is seks strafbaar als je niet getrouwd bent. Qatar is een streng islamitisch land in het Midden-Oosten. Sinds maart zit Laura in de cel en hangt haar een gevangenisstraf van 1 tot 3 jaar boven het hoofd. De verkrachter zit ook vast. Niet voor de verkrachting zelf, maar voor het drinken van alcohol en seks buiten het huwelijk. Hoe vreemd is dat… Je moet wel naar de gevangenis voor seks als je niet getrouwd bent met diegene, maar niet voor het verkrachten van iemand. Voor mijn gevoel kennen ze in Qatar verkrachting niet. Hoezo de vrouw wil niet? Alsof ze daar normaal gesproken wel iets over te zeggen heeft. Het lijkt daar alleen belangrijk dat je getrouwd bent, want seks buiten het huwelijk is een zonde.

Daarom wil de familie van de verkrachter dat Laura trouwt met de verkrachter. Dan is er geen sprake meer van seks buiten het huwelijk en kunnen Laura en de verkrachter vrijkomen. Te bizar voor woorden. Trouwen met je verkrachter?? Ik moet er niet aan denken. Dan is de seks inderdaad binnen het huwelijk, maar dan gaat het nog steeds om een verkrachting. Helaas denken ze daar in Qatar anders over.

Goed nieuws! Laura mag naar huis! Vanochtend is Laura veroordeeld voor seks buiten het huwelijk en voor het drinken van alcohol. Door alle aandacht in de media heeft de overheid zich ermee bemoeid en mag Laura eindelijk terug naar Nederland. Wel moet ze een boete van 750 euro betalen en krijgt ze een voorwaardelijke celstraf. Het kan betekenen dat ze de gevangenis in moet wanneer ze wéér verkracht wordt. Dus als Laura opnieuw verkracht wordt, zou ze volgens de regels in Qatar de gevangenis in moeten. Kan je het je voorstellen? Ik kan me niet voorstellen dat de Nederlandse politie Laura in de gevangenis stopt als nogmaals verkracht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.