Vakantie als je niet op vakantie gaat

Ik ga zelf wel op vakantie, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon in Nederland blijft. Wat dan? Voor sommige jongeren lijkt dit misschien veel minder leuk, maar dat hoeft helemaal niet. In deze blog heb ik een paar (lowbudget) tips samengesteld voor alle jongeren die tijdens de zomervakantie thuis blijven, maar toch een hele leuke tijd kunnen hebben!

1. Ga naar het strand!

Dat je niet aan een Spaans strand ligt, betekent niet dat Nederland niet leuk genoeg is. Ook hier heb je stranden aan zee, bij rivieren en in veel mooie natuurgebieden. Als het lekker weer is, ga dan naar buiten en blijf niet de hele tijd binnen zitten. Ga met je familie of spreek af met je vrienden om een mooie dag buiten door te brengen. Er is voor ieder wat wils en je krijgt er meteen het vakantiegevoel van. Ga zwemmen, zonnen, volleyballen, een terrasje pakken bij de strandtent, wandelen, foto’s maken of lezen.

2. Het park

Naar het park gaan is ook erg leuk en soms wat makkelijker. Parken zijn overal te vinden en ook als je geen fan bent van zand tussen je kleding, is dit een perfect alternatief. Het enige wat je nodig hebt is een kleedje, leuke mensen, eten en wat muziek. Perfect!

3. Reizen in Nederland

Wie zegt dat je niet op vakantie kunt gaan in eigen land? Pak de trein en reis naar een leuke stad of een random plek in Nederland waar je nog nooit bent geweest. Genoeg avontuur te beleven als je dit zelf maakt. Je kunt bijvoorbeeld gaan winkelen of een museum bezoeken.

4. Festivals en uitgaan

Tijdens de zomervakantie zijn er veel gratis festivals. Denk maar aan Parkpop in Den Haag, Roots Open Air en Stereo Sunday. Op internet kun je er veel vinden. Ook kun je uitgaan in je eigen stad bij je favoriete clubs of gewoon een drankje doen bij een bar of op een terras.

Wat zijn jouw plannen voor deze zomervakantie? Laat het achter in de reacties!

Sarah

Foto: Olin Gilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.