Verschrikkelijke vraag

Alleen het woord ‘hobby’ al. Luister er nou eens goed naar. Hobby, hobby, hobby! Het klinkt als een soort misvormd wezen dat van de planeet ‘Asjeboezja’ komt. Als iemand het woord ‘hobby’ laat vallen, zie ik onmiddellijk een slijmerig gevalletje voor me, met haar op de meest vreemde plaatsen (ik verzeker je, dat is geen pretje).

Terugkomend op de vraag ‘Wat zijn je hobby’s?’: eigenlijk heb ik die dus niet. Denk na! We zitten de hele dag op school en als we thuis komen hebben die idioten ook nog bedacht dat we huiswerk moeten maken. Daarna kunnen we meteen door naar voetbaltraining, schaken of whatever. We hebben dus eigenlijk helemaal geen tijd voor hobby’s. Je sport kan wel een hobby zijn, maar ik zie dat meer als een passie. Aangezien je er handen vol met geld aan moet uitgeven, omdat het ministerie ‘andere dingen’ belangrijker vindt.

Als iemand dan per se wil weten wat ik in mijn vrije tijd doe, is mijn antwoord simpel: ‘Twitter!’ Het geweldige internetprogrammaatje waarbij je in 140 tekens kunt vertellen wat je voelt, waar je aan denkt, of gewoon wat je aan het doen bent. Gelukkig ligt de limiet bij 140, dan duurt het niet te lang (hebben we nog tijd voor school, huiswerk, voetbaltraining of schaken). Ik heb het gedownload op mijn mobiel. Zo heb ik het altijd bij me en kan ik mijn ‘volgers’ op de hoogte houden waar ik mee bezig ben. Nu zou ik er bijvoorbeeld op kunnen zetten: “Verschrikkelijk stuk aan het schrijven over hobby’s, weet niet of het verschrikkelijk goed of verschrikkelijk slecht is.”

Wat ik ook ver-schrik-kelijk vind aan die vraag is dat mensen geen genoegen nemen met één antwoord. Hobby’S. Tja, dan moet je dus NOG een hobby verzinnen, terwijl ik er geen eens één heb. Ik kan van hobby’s verzinnen wel een officiële hobby maken.

Door dit stuk te schrijven heb ik in ieder geval wel een antwoord paraat. Als ik de eentonige vraag: “Wat zijn je hobby’s?” weer voorgeschoteld krijg kan ik antwoorden: ‘Twitter (!), hobby’s verzinnen en het woord hobby afkraken.”

Foto: Shawn Campbell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.