Verzonken in mijn telefoon

De macht van de smartphone

Het is doodstil in de trein. Als ik om mij heen kijk, dan zie ik dat de mensen afwezig zijn. Niet omdat het een lange warme dag is of omdat ze nadenken. Nee, ze zijn bezeten door hun telefoon. De een is aan het typen of aan het surfen en de ander kijkt filmpjes op zijn smartphone. Het is dat ik om me heen kijk en mijn telefoon in mijn tas ligt, anders had ik het niet eens door. Ik keek dan net als alle anderen mensen in de trein alleen maar op mijn telefoon. Ik heb dat namelijk ook zo vaak!! In de trein bijvoorbeeld, maar ook in de bus, in een wachtkamer en in de rij van de kassa. Maar waarom doe ik dat eigenlijk waarom word ik zo opgeslokt door mijn telefoon?

De verveling

Elke week als ik in de trein zit, gebeurt het weer: ik ben diep verzonken in mijn telefoon. Alle apps in mijn telefoon ga ik voorbij; Facebook, WhatsApp, Instagram en nog veel meer. Want ja stel je voor, straks heb ik iets gemist en dat kan toch niet! Die nieuwsgierigheid heb ik vooral als ik helemaal niks aan het doen ben of als ik moet wachten. Uit verveling pak ik mijn telefoon erbij en ik doe dit zonder erbij na te denken. Best wel eng eigenlijk!

Drie tips

Ik weet dat ik soms word opgeslokt door mijn telefoon, daarom vind ik dat ik er iets aan moet doen. Op het internet zie ik verschillende tips ertegen.

Tip 1: Het zetten van een timer. Ik denk dat dit mij erg goed helpt, vooral als ik in de trein zit. Ik ga mijn timer op 10 minuten zetten en ik hoop dat ik veel minder verzonken ben in mijn telefoon.

Tip 2: Ik ga proberen mijn telefoon vaker in mijn tas te stoppen en niet in mijn jaszak omdat het dan moeilijker is om mijn telefoon te vinden (in mijn tas zit namelijk van alles).

Tip 3: Als ik zelfs eventjes weg moet, dan laat ik mijn telefoon gewoon thuis! Misschien helpen deze tips wel heel goed, ik ga het gewoon proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.