De wereld rond

Veel jongeren willen graag de hele wereld zien. We boeken zo een vliegticket naar de andere kant van de wereld of springen spontaan in de trein naar Londen. Als je jong bent, zit je nog niet vast aan een baan, partner of kinderen, dus alle kans om de wereld te ontdekken! Jongeren vinden het maken van een verre reis soms zelfs belangrijker dan het kopen van bijvoorbeeld een auto.

Een vriendin van mij heeft deze reislust juist helemaal niet. Veel mensen begrijpen dit niet. Zij vinden dat reizen je leven echt compleet maakt en je er heel zelfstandig van wordt. Maar mijn vriendin vindt niet dat ze aan de andere kant van de wereld hoeft te zitten om levenservaring op te doen. Niet iedereen heeft zoveel reislust, en zonder verre reizen is je leven natuurlijk net zo leuk!

Ook mijn reislust beperkte zich eerst tot Europa. Ik was altijd een beetje bang voor de rest van de wereld. Totdat ik een half jaar in Noorwegen ging wonen. Zo’n lange tijd ver weg van huis; ik was niet meer bang om meer van de wereld te zien. Ik ontdekte daar dat reizen zo makkelijk en zo leuk is. Je springt in het vliegtuig en bent duizenden kilometers verderop. Je boekt een hostel en je kunt het land gaan verkennen. Zo makkelijk gaat dat dus. Je komt op plekken die heel anders zijn dan thuis. Bijzondere natuur en andere culturen: je maakt zoveel bijzondere dingen mee!

Mijn reislust wordt steeds groter. Ik wil naar Amerika, Nieuw-Zeeland, Afrika! Deze zomer ga ik voor het eerst op reis buiten Europa, naar Indonesië. Maar of je nou naar de andere kant van de wereld vliegt, of gaat toeren door heel Nederland. Doe het omdat je het leuk vindt! En niet omdat de rest van jouw generatie zo nodig weg moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.