Leven met een dwangstoornis

Niall Horan

Afgelopen weekend las ik een artikel over Niall Horan. Voor de jongens die niet weten wie het is, het is de blonde jongen van one direction (wat niet meer een boyband is helaas ?). In een interview vertelde hij iets wat ik nog niet wist van hem. Hij heeft namelijk last van een dwangstoornis. Hij heeft het gevoel dat hij dingen op een bepaalde manier moet doen. Bijvoorbeeld als hij frietjes met een hamburger eet, dan moet hij eerst zijn frietjes eten en op het laatst pas zijn hamburger. Ook moet hij altijd dezelfde volgorde van liedjes aanhouden als hij gaat optreden.

Andere beroemdheden
Niet alleen Niall heeft last van een dwangstoornis. Ook onze eigen Nederlandse presentator en acteur Winston Gerschtanowitz heeft hier last van. Elke dag moet hij gemiddeld 40 keer iets zeven keer aanraken. Als hij dit niet doet, dan heeft hij het idee dat er iets mis zal gaan. Naast Winston Gerschtanowitz heeft ook Leonardo di Caprio last van een dwangstoornis. Leonardo heeft als dwang de deur aanraken en naar binnen lopen en er weer uit lopen en dat hij op dingen moet staan.

Respect
Ik vind het echt superknap dat deze beroemdheden dit vertellen aan de hele wereld. Het is namelijk niet niks en je geeft je als persoon helemaal bloot. Ik weet niet of ik dit zou durven. Misschien omdat ik wel bang ben dat mensen mij dan zullen zien als het meisje met een dwangstoornis. Daarom heb ik juist respect voor Niall, Winston, Leonardo en alle andere mensen met een dwangstoornis. Zij denken dit niet en het maakt hen niks uit wat anderen over hen denken of zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.