Vrijdag 21 december, onze laatste dag op aarde. Of toch niet?

We maken een rondje langs een aantal experts. Wat vinden de Maya’s er eigenlijk zelf van? Er lopen er niet zo veel meer rond op de wereld, maar er bestaan onder hen verschillende ideeën en voorspellingen over het einde van de wereld. Zo beweert On Tacio, een stokoude Maya-Sjamaan, dat de wereld in 2000 is vergaan, maar dat we dromen dat we nog leven.

Don Mario, een andere Maya-Sjamaan, beweert nog nooit van het aflopen van de Maya-kalender te hebben gehoord.

Ook niet-Maya-Sjamanen hebben een mening: de katholieke priester Padre Angel zegt dat de wereld niet zal vergaan in 2012. Volgens hem is het verhaal rondom 21 december 2012 een sprookje, dat verspreid is door Heidenen die geen respect hebben voor God en hier zwaar voor zullen boeten!

Als laatste bekijken we de theorie van Gregoria Chi, een Maya-vrouw. Zij beweert dat de kalender van de Maya’s inderdaad afloopt, maar dat dit voor de Maya’s een nieuwe cyclus betekent. Gewoon een nieuw jaar dus. Al denkt ze wel te weten dat de nieuwe cyclus het bewustzijn van de mens aangrijpend zal veranderen.

Nog steeds kan niemand met zekerheid zeggen wat ons morgen staat te gebeuren. Wel is het een feit dat alle planeten in ons zonnestelsel op één lijn staan en dat gebeurt één keer in de 180 triljoen jaar. Scary!

Ben jij al bang geworden? Boek dan snel een reisje naar de berg Bugarach in Frankrijk, want volgens doemdenkers zul je daar gered worden door buitenaardse wezens met UFO’s. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.