Waarom Rotterdam?

Niet alleen omdat ik hier ben opgegroeid, maar ook omdat ik de stad zelf heel mooi vind.

Rotterdam is een van de modernste steden in Nederland. Dat komt doordat de binnenstad van Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog het meest is getroffen door de bombardementen.

Er is veel nieuwbouw en er wordt altijd wel wat verbeterd in de stad, bijvoorbeeld het nieuwe centraal station. Ik vind het erg mooi om te zien hoe alles opnieuw verbouwd wordt.

Er is meer te zien in Rotterdam dan alleen de stad. Zo heb je de Euromast, het Zuiderpark, Zuidplein, het stadhuis, de markthal, de kubuswoningen en noem maar op. Ik vind de stad nu het mooist, omdat het bijna kerst is. Er zijn overal lichtjes en versieringen. Vooral in de avond zie je dit. Het geeft mij een heel fijn gevoel als ik in de stad loop en er een leuke sfeer hangt. Mensen zijn aan het shoppen, gaan ergens wat eten en genieten van de sfeer in Rotterdam.

Niet alleen de kerstsfeer maakt het mooier, Rotterdam is al leuk van zichzelf. De stad is erg levendig. Rotterdammers zijn veelal gastvrij en sociaal. Ook het Rotterdamse accent vind ik super.

Wat is typisch Rotterdams?

Voetbal is echt Rotterdams. Het maakt niet uit over welke club het gaat, elke dag krijg je wel een beetje over voetbal mee.

De beroemde Turkse lekkernij de kapsalon is ooit in Rotterdam begonnen. Dit is dan ook een typisch Rotterdamse lekkernij en het wordt veel gegeten. Niet alleen de kapsalon is populair in Rotterdam, maar ook de verse patat van de Bram Ladage is erg geliefd.

Ondanks dat Rotterdam mijn lievelingsstad is, wil ik later wel graag naar het buitenland verhuizen. Waar, weet ik nog niet. Maar voor nu geniet ik nog even van de leuke stad.

Wat is jouw lievelingsstad?

Foto: Roman Boed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.