Wi-Fi in de woestijn

Ik ga elk jaar naar Marokko. Ik verblijf in het huis van mijn oma en opa in de stad Meknes. Dit zie ik dan niet echt als “op vakantie gaan”, omdat ik eigenlijk gewoon thuis ben. Gelukkig gaan mijn moeder en ik toch ieder jaar op rondreis in Marokko. We pakken dan de auto en reizen naar een verre stad. Daar huren we dan een kamer in een leuk resort.

Vorig jaar zijn we naar Agadir geweest. Het is een stad in het zuiden van Marokko, dat aan de zee ligt. Wat we niet verwacht hadden, was dat het best wel koud was en in de ochtend zelfs een beetje miezerde! Ondanks het weer, had ik het wel erg naar mijn zin. Ik kwam veel jongeren tegen uit andere landen, zoals een jongen die in Japan woont, waar ik nu nog steeds contact mee heb.

Dit jaar zijn we van plan om weer naar Agadir te gaan, alleen blijven we deze keer een hele week in plaats van 3 dagen.

Naast Agadir gaan we deze zomer ook de Sahara in. De stad heet Ouarzazate. Gekke naam, maar volgens mijn moeder een hele leuke stad. De stad ligt in de Sahara woestijn en heeft veel mooie bezienswaardigheden, zoals piramides! Het grappige is, dat ondanks dat de stad zich in de woestijn bevindt, ze alsnog Wi-Fi hebben in het hotel! Omdat ik er voor het eerst heen ga, blijven we maar drie dagen en gaan we daarna gelijk door naar Agadir. Maar ik weet nu al dat het heel leuk gaat worden.

Waar ik me het meest op verheug is de reis naar deze plekken zelf. Ik heb eindelijk mijn rijbewijs gehaald en nu mag ik deze zomer (met me moeder ernaast natuurlijk) auto rijden. Mijn moeder en ik wisselen af en toe af, omdat Agadir en Ouarzazate wel minimaal 6 uur rijden is vanaf Meknes!

Ik kan niet wachten tot het zomer is, al ga ik school stiekem wel heel erg missen.

Verheug jij je ook zo op de zomer? Laat in een reactie hieronder achter of jij al leuke zomerplannen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.