Ontsnappen aan griepuari

Het begint allemaal met een klein kuchje en/of een verstopt neusgat. Ik dacht dat het niets was maar lag al snel snotterend en kokend onder de dekens. Gelukkig wordt er in de tijden van nood goed voor me gezorgd. Helaas werd ik wel in het begin van mijn vrije dagen ziek en kon ik mijn weekend wel gedag zeggen. Een biertje in de stad met vrienden zat er helaas niet in.

Overal in mijn omgeving zit iedereen te snotteren en hoesten. Het lijkt een ware epidemie! Zeker niet het ideale begin van mijn jaar zou je kunnen zeggen. Je bent maar weinig productief en dat is niet handig in deze drukke weken.

Natuurlijk wilde ik zo snel mogelijk weer van mijn griep af. Ik ben maar eens gaan onderzoeken hoe je daar nou het snelst vanaf komt. Misschien is de snelste oplossing die honderden verschillende vitaminen waar je telkens weer iets over hoort. Vitamine A. B. C: noem het maar op. Een andere optie zijn de nieuwe ‘wondermiddeltjes’ die de afgelopen tientallen jaren op de markt zijn gebracht zoals Griepweg en Oscillococcinum. Pillen drankjes en andere middeltjes, je hebt ze in ieder geval in overvloed!

Zelf ben ik niet zo’n voorstander van al die rare middeltjes en pillen. Zelfs met erge hoofdpijn sla ik een paracetamol nog af. Je lichaam geeft je niet voor niets aan dat er iets mis is. Eeuwenlang is er griep geweest en gevaarlijk is het nou ook weer niet met mijn leeftijd. Daarom maar een dubbeldikke trui aan als ik het thuisfront moet verlaten en vooral luisteren naar wat mijn opa vroeger al tegen mij zei: met griep of verkoudheid is er maar één remedie, een warm bed en een hele hoop thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.