Time flies

Al sinds jonge leeftijd vind ik het niet leuk om ouder te worden. Ik weet ook niet waar het vandaan komt, maar ik heb er een vreselijke hekel aan. Toen ik 16 jaar was dacht ik, nu mag het van mij wel stoppen: ik wil niet ouder worden! Ik mag nu uitgaan, alcohol drinken (wat overigens nu pas vanaf 18 jaar mag, lucky me) en alles wordt nog gefinancierd door pappie en mammie. Helaas heb je zelf geen invloed op het ouder worden en kun je er dus niets aan doen. De klok tikt door en de tijd vliegt! Ik moet hierdoor maar dubbel zo hard genieten van alles wat nu gebeurt!

Lang geleden had je nog iets om naar uit te kijken: wanneer je 10 jaar wordt, mag je eindelijk zeggen dat je een tiener bent en op 16 jarige leeftijd mocht ik eindelijk legaal op stap gaan zonder nep-ID (dat heb ik best vaak gedaan…) Maar nu ik langzamerhand de leeftijd van een halve Sarah bereik, verandert er niets meer en mag je niet meer dan dat je mag voordat je jarig was. Ja, je mag je eigen geld verdienen en je eigen verzekeringen en belastingen gaan betalen, fijn is dat!

Ik kan één voordeel bedenken en dat is gelijk wel een heel groot voordeel: mijn salaris gaat omhoog! Dat is natuurlijk helemaal niet vervelend. Je doet hetzelfde werk, je werkt hetzelfde aantal uren en je krijgt meer betaald, fijn! Pluspunt 1!

Ik vertel vaker tegen mensen dat ik het niet leuk vind om ouder te worden en iedereen zegt altijd tegen me; ‘ach, elke leeftijd heeft zo zijn charmes!’ Lekker cliché, maar deze mensen zullen vast gelijk hebben en daarom houd ik me er maar aan vast. Oh.. en op mijn verjaardag genieten van mijn verjaardagstaart, want dat is pluspunt nummer 2 van jarig zijn!!

Toch vind ik het niet leuk dat ik me zo voel. Er zijn genoeg mensen die het wel leuk vinden om ouder te worden. Kunnen deze mensen mij misschien een tip geven om er beter mee om te gaan? Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.