Tijd voor positief nieuws!

Natuurlijk zijn het allemaal hele belangrijke gebeurtenissen uit de wereld. Maar ik word ook heel somber door al dit nieuws, daarom is het tijd om eens te zoeken naar positief nieuws!

Het is logisch dat het achtuurjournaal zijn tijd besteedt aan het belangrijke en vaak trieste nieuws uit de wereld. Toch zie ik vaak genoeg op facebook op twitter nieuwsberichten voorbij komen waarbij er een lach op mijn gezicht verschijnt. Deze zou ik graag met jullie willen delen en hoop dat jullie ook even al het sombere nieuws hierdoor vergeten.

Bankmedewerker neemt ontslag en wordt fulltime zombie

Een 26-jarige man uit de Britse stad Cardiff heeft zijn baan opgezegd om zombie te worden. Hij is nu werkzaam voor een bedrijf dat zich bezighoudt met het organiseren van zombiegames. De fulltime zombie is trainer bij het bedrijf en stoomt andere zombies klaar voor een real life-game, waarin mensen zombies moeten vangen. “Mijn voormalige baas en mensen in mijn omgeving begrepen het niet helemaal toen ik ontslag nam”, zegt Noble. “Maar ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Bron: nu.nl

Gelders gezin begroet derde tweeling

Na de geboorte van hun eerste tweeling verkochten Gijs en Bettine Geerts uit Harskamp de helft van hun babyspulletjes. ‘’Je gaat er niet vanuit dat de volgende ook een tweeling wordt”, zegt Bettine. Toen 3 jaar later een tweede tweeling op komst was, was dit natuurlijk een grote verrassing. Nu vijf jaar na tweeling nummer 2 verwelkomt het Gelderse gezin tweeling nummer 3, Daan en Jesse. In Nederland zijn 56.038 gezinnen met een tweeling of een drieling ingeschreven. Maar slechts in vijf gevallen is er sprake van een derde tweeling in een gezin.

Bron: ad.nl

Kleinere kater door nieuw soort bierglas

Een Nijmeegse glasspecialist heeft een glas ontworpen dat ervoor kan zorgen dat je een minder erge kater krijgt. Het bierglas is zo ontworpen dat het zelf-afschuimend werkt. De schuimlaag met grote zuurstofbelletjes loopt via de schuine bovenkant vanzelf over de rand. Doordat het schuim wegloopt, verdwijnen ook de stoffen waardoor je moet plassen. Je hoeft minder vaak naar het toilet, de kans op uitdroging vermindert en hierdoor wordt ook je kater minder.

Bron: gelderlander.nl

Het is ook weleens fijn om de leuke en opmerkelijke nieuwsberichten te lezenodat je niet bedolven wordt onder het vreselijke wereldnieuws van de afgelopen weken. Zoek eens wat vaker naar het positieve nieuws, dat maakt je dag net wat leuker! Heb jij nog positief nieuws? Laat het me weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.