Nu al last van zomerkriebels

Een frisse start is motiverend om je weer helemaal te richten op hard werken in de eerste maanden van het nieuwe jaar, maar toch kan ik er niks aan doen dat ik nu niet kan wachten tot de lente en zomer.

Weer in dat leuke jurkje naar buiten zonder meteen ziek te worden, met vrienden buiten afspreken zonder dood te vriezen en naar festivals gaan. De zon schijnt weer en mensen gaan meer naar buiten. De wereld lijkt in de lente en zomer een stuk vrolijker. Althans ik heb altijd een heel goed humeur als ik wakker word en het is mooi weer.

Ik vind de maanden tussen de jaarwisseling en lente eigenlijk erg saai. Het is koud, maar er valt geen sneeuw. Het wordt warmer, maar het is toch net te koud om zonder jas naar buiten te gaan. Ook staan er de eerste paar maanden van het nieuwe jaar nog geen festivals of vakanties gepland. Deze maanden lijken dan ook altijd het langst te duren. Vooral januari en februari, omdat je dan meteen uit de vakantie komt en weer in het schoolritme moet komen. Ook het weer heeft ermee te maken dat de maanden januari tot en met april niet echt mijn maanden zijn.

Toen ik laatst in Amsterdam was, heb ik het hier erg naar mijn zin gehad. Ik ging hier met een vriendin winkelen en s’avonds nog uit eten en de stad ‘verkennen.’ Maar toch vind ik het wat vervelend als het constant regent of het zo koud is dat je het liefst urenlang in de Starbucks wilt zitten in plaats van winkelen en rondlopen in de stad. Ik kan meer genieten van zo’n dagje weg als de blaadjes weer aan de bomen zitten en ik zonnestralen op mijn gezicht voel.

Ondanks dat ik erg gemotiveerd ben om deze maanden even hard te werken, kijk ik ondertussen al erg uit naar de hogere temperaturen, vakanties, festivals en buiten leuke dingen doen. En stiekem ook vooral omdat ik er dan niet meer bij hoef te lopen als een Eskimo.

Sarah

Foto: Marina del Castell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.