Wintersportkriebels

Mijn eerste keer skiën
Ik weet nog goed toen mijn ouders vertelden dat wij voor het eerst op skivakantie zouden gaan. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Ze hadden besloten om mij en mijn broertje 15 skilessen te laten volgen op een borstelbaan in Nederland. Dit scheelde heel veel toen we naar Oostenrijk gingen, we konden zo al bochtjes maken en fatsoenlijk de berg afkomen. Echt een aanrader dus! Ofja, fatsoenlijk de berg af… Toen mijn broertje voor het eerst bovenaan de berg stond dacht hij ‘’Oh, dat doe ik wel even’’. Nou nee dus, hij ging recht naar beneden en werd gelukkig ergens opgevangen door een ervaren skiër. De sneeuw glijdt ietsje makkelijker dan de borstelbaan in Nederland…

Vallen en opstaan
Vooral met snowboarden ben ik zó vaak gevallen. Op mijn kont en languit in de sneeuw. Ik ben een keer (zonder helm) de hele berg afgekukeld omdat ik weer eens niet oplette. Die dag heb ik meteen een helm en een rugbeschermer aangeschaft. Het zijn nu mijn grootste vriendjes. Ik ben nooit meer zonder de piste opgegaan, want dat deed écht pijn!

Après-ski 🙂
Ik maak het liefst zoveel mogelijk kilometers op een dag, ik ga alleen maar liftje in en liftje uit. Wat mij betreft neem ik zo weinig mogelijk tijd om tussendoor even te eten. Maar als het tegen het einde van de middag loopt, begint het après-skiën ook wel te kriebelen. Dus dat ga ik dan ook lekker doen! We rollen dan meteen na het skiën een leuke après-ski tent in, om een uur of 8/9 ‘s avonds is het dan genoeg geweest en gaan we naar huis. Zo staan we de volgende dag ook weer helemaal fit op onze ski’s. Elke dag après-skiën is best duur dus in het hotel een biertje en een spelletje vind ik ook helemaal goed.

Voor mij begint het nu alweer te kriebelen, maar ik moet nog een maandje wachten. Hou jij ook zo van wintersport? Of heb je nog een super leuk verhaal over je wintersport? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.