Zeg Eens Hoi!

Ik vind het een mooi initiatief. Het valt me steeds meer op hoe weinig mensen elkaar begroeten op straat. Mijn moeder doet het bijvoorbeeld regelmatig als ze de hond uitlaat. Mijn opa en oma maken zelfs praatjes met mensen die ze niet kennen. Dat geldt niet echt voor mijn generatie.

Ik denk dat het vooral komt door onze smartphones. Als ik in de trein zit kijk ik weleens om me heen en zie ik iedereen op zijn of haar telefoon (of laptop) zitten. Niemand houdt zich bezig met anderen en zit in een eigen (mobiele) wereld. Aan de ene kant ben ik heel blij met wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op technisch gebied. Aan de andere kant zie ik wel steeds meer dat we van elkaar vervreemd raken.

Als ik in de bus zit merk ik ook dat ouderen vaak een praatje met me maken. Gewoon, voor de gezelligheid. Het zou kunnen dat ze eenzaam zijn en daarom sociaal contact zoeken. Maar ik denk dat het er vooral mee te maken heeft dat die generatie zo is opgevoed. Voor hen is het dus niet meer dan normaal om mensen te begroeten!

Ik moet zeggen dat ik me er zelf ook schuldig aan maak. Maar hoe fijn zou het zijn als we allemaal wat vaker onze smartphone aan de kant kunnen leggen, en een écht gesprek met elkaar voeren! Zeg jij ook tegen iedereen ‘hoi’ op 3 november?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.