Wat te doen in de file?

Zelf rijd ik nu al een aantal weken veel op de snelweg. En ondanks dat ik niet langs de drukste knooppunten kom heb ik al meerdere keren stilgestaan op de snelweg. Wat kun je dan doen tijdens het wachten? Hier een paar tips om (ook als bijrijder) de file door te komen.

1. Meezingen met je favoriete nummer

Dit is toch wel de tip, die ik zelf het meest gebruik. Het volume omhoog en lekker meezingen met je favoriete liedje. Je kan natuurlijk meezingen met de radio, maar een playlist met al jouw favoriete nummers is natuurlijk nog leuker.

2. Bellen

Moet je nog iemand spreken, dan is de file het ideale moment om die persoon even op te bellen. Wel HANDSFREE natuurlijk!

3. Ontbijten

’s Ochtends te weinig tijd gehad om te ontbijten? Met eten wat je in één hand kan houden kun je ook prima in de file ontbijten. Je boterham nog moeten smeren lijkt mij niet zo handig, maar een gezonde ontbijt shake met yoghurt is ook een optie.

4. Flirten in de file

Je bent zeker niet de enige in de file. Kijk eens om je heen wie weet rijdt er wel een heel leuk iemand naast je. Frustraties over de file delen is dan een goed aanknopingspunt. En misschien volgt degene naast je ook wel tip 1 op. Dan kun je ook dezelfde radiozender op proberen te zoeken en meezingen met hetzelfde nummer. Mocht je nu iemand tegen zijn gekomen. Onthoud dan het kenteken, dan kun je later contact zoeken via fileflirt.nl.

5. Boek lezen

Als je meerdere uren stilstaat kun je ook een boek lezen. Blijf dan wel het verkeer in de gaten houden. Je kunt ook kiezen voor een luisterboek, dan heb je je handen vrij. Als bijrijder kun je uiteraard wel altijd een boek lezen.

6. Opruimen

Als je meer rijdt krijg zo ook meer rotzooi in de auto. In de file heb je dan mooi de tijd om je snoeppapiertjes en oud papier bij elkaar te rapen, zodat je dit thuis netjes weg kunt gooien. Het is dus NIET de bedoeling om dit uit het raam te gooien!

Deze tips zijn goed tegen de verveling, maar op nummer 1 staat uiteraard veilig blijven rijden. Dus een boek lezen en opruimen kan echt alleen als je voor langere tijd stilstaat. Blijf dus altijd goed opletten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.