Zet je in voor een goed doel!

‘Vrijwilligerswerk? Geld doneren aan een goed doel? Ben je gek, ik ben student en heb niet veel geld om uit te geven. Ik ben al blij als ik de laatste week van de maand nog fatsoenlijk kan koken in plaats van avondeten met een soepje en droog brood.’

Ik vind het altijd erg irritant als ik lekker aan het shoppen ben en ik word elke keer aangesproken om me in te zitten voor een goed doel. ‘Nee, bedankt meneer. Ik heb nu geen tijd’. Mijn welbekende smoes. Tot voor kort dacht ik zo en ik denk dat vele studenten zich hier wel in kunnen vinden. Toch is deze egoïstische gedachte sinds vorige week bij mij totaal veranderd..

‘De Zonnebloem’, een organisatie die mensen met een lichamelijke beperking helpt om nog volop van het leven te genieten. Om erop uit te gaan, andere mensen te ontmoeten en leuke dingen te doen. Ik ken een trotse vrijwilligster die zich voor 100% inzet voor deze organisatie. Elk jaar rond Sinterklaas/Kerst zoeken ze extra vrijwilligers die voor 10 euro een leuk pakketje willen samenstellen voor mensen die het moeilijk hebben en een cadeautje verdienen. Deze pakketjes worden bezorgd op 5 december. Of ik dit jaar ook een klein pakketje kon samenstellen?

Héél eerlijk, mijn eerste gedachte: ’10 euro?! Nee, bedankt. De decembermaand is al duur genoeg’. Maar na even nadenken en gepraat te hebben met mijn vriendinnen die ook gevraagd waren om te helpen heb ik toch ‘ja’ gezegd. Ik heb voor mijn toegewezen vrouw van 91 jaar oud met een lichtelijk verstandelijke handicap iets heel leuks gekocht.

Ik was trots op mijn cadeautje en ik kreeg een heel blij gevoel toen ik het pakketje afleverde. Al was dit maar iets heel kleins, toch voelde het heel goed om een keer zoiets te doen. Mijn goede voornemen voor 2015: Vaker zullen deze dingen doen en minder egoïstisch zijn op dat gebied!

Ik ben heel erg benieuwd of jij je weleens inzet voor goede doelen! Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.