Zomer 2016.. ik mis je!

Eerst Krakau, dat ligt in Polen. Je kent vast Auschwitz wel, het concentratiekamp waar in de Tweede Wereldoorlog 1,1 miljoen mensen zijn omgekomen! Heel heftig, maar wij wilden dit graag zien omdat we hadden gehoord dat dit erg indrukwekkend was. Helaas hoorden we in de taxi naar het hostel dat Auschwitz gesloten was.. De Paus was precies die week in Krakau op bezoek, dus het was superdruk in de stad. Dat was niet een heel goed begin van de vakantie.

Balen, maar dat mocht de pret niet drukken. Next stop: Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Praag staat bekend om de astronomische klok waar elk uur bewegende poppetjes uit komen. Een heel spektakel, want het hele plein stond vol met mensen. De klok werd in 1490 gemaakt door klokkenmaker Hanus. Met een gloeiend zwaard werden zijn ogen uitgestoken, zodat hij de klok niet meer na kon maken voor een andere stad. Pijnlijk!

Na Praag was Boedapest aan de beurt. Dit was onze favoriete stad! Boedapest is een levendige stad met een bruisend nachtleven. Het was hier dus elke avond feest! Ook kun je hier voor 5 euro uitgebreid uit eten, super goedkoop dus! Overal in de stad zijn gezellige parkjes, waar veel jongeren komen om te chillen en er is een groot luxe badhuis waar we hebben uitgebrakt. In Boedapest zijn we iets langer gebleven dan gepland, omdat we het hier zo leuk vonden! Zeker een aanrader voor een citytripje.

Daarna gingen we via Zagreb (hoofdstad van Kroatië) op naar de kust: Split om precies te zijn. Hier barst het van mooie strandjes met helblauw water. En de hele kust staat vol met grote schepen van rijke mensen. Het enige nadeel aan Split was dat er alleen maar rotsen waren, dus geen zandstranden. Vanaf de rotsen moest je dus in het water springen. Daar hebben we de nodige blauwe plekken en schaafwonden aan over gehouden 😉

De laatste bestemming was Zadar, ook aan de kust van Kroatië. Dit is een klein oud stadje met veel pizzarestaurantjes. Helaas ging het op onze laatste avond keihard regenen waardoor we dit stadje niet helemaal konden bewonderen. Toen zat het er helaas op en vlogen we weer terug naar huis. Toch zijn er zeker een paar van die steden waar ik ooit terug kom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.