Zomertip: Blogger worden!

Lezen of schrijven?

Misschien ben jij wel de trouwe lezer die alle blogs leest op dit forum. Maar wat is nou veel leuker dan blogs lezen? Je eigen blog schrijven natuurlijk! Want hoe vet is het om te vertellen wat je denkt en voelt en dat je weet dat anderen dat kunnen lezen! Maar wat dacht ik van mijn 1e blog? En welke tips kan ik jou geven om een goede blogger te worden.

Mijn 1e blog

Ik blog nu al een tijdje, maar ik bent natuurlijk ook ooit begonnen. Een paar maanden geleden schreef ik mijn 1e blog. Ik weet het moment nog goed. Ik vond het best spannend! Ik dacht ook gelijk, dit is niks voor mij. Maar ik had het fout en ik werd steeds beter in schrijven. Nu vind ik het juist leuk om een blog te schrijven! Het moeilijkste aan een blog schrijven is zo goed mogelijk vertellen wat je denkt. In het begin vond ik het lastig om een onderwerp op papier te zetten. Gelukkig heb ik veel tips gekregen van andere mensen en deze hielpen veel! In het begin duurde het uren als ik een blog schreef, nu niet meer. Als ik iets weet wat ik wil op schrijven, doe ik alsof ik het verhaal vertel aan een vriend of vriendin.

Vier tips

Wil je ook gaan bloggen? Of heb je het al eens geprobeerd, maar liep je tegen een probleem aan? Geloof mij iedere blogger vindt het lastig om een leuk onderwerp te vinden. Maar om het wat makkelijker te maken heb ik vier tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een blog.

  1. Schrijf over iets wat dichtbij je ligt. Bijvoorbeeld wat je vandaag hebt meegemaakt of iets wat je heel blij of boos maakt
  2. Bedenk voor jezelf: wat wil ik de lezer graag vertellen, wat is mijn doel?
  3. Doe inspiratie op door andere blogs te lezen
  4. Ik heb jullie er al over verteld, maar dit is mijn beste tip: Als je gaat schrijven, doe dan net alsof jij het verhaal vertelt aan je beste vriend of vriendin. Je zult zien dat het veel makkelijker is om je verhaal op papier te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.