Drugs combineren

Drugs combineren, is verschillende soorten drugs gebruiken op dezelfde avond. Dit geldt ook als je drugs gebruikt én alcohol drinkt. Bijvoorbeeld blowen en een biertje drinken. En ook als je drugs gebruikt in combinatie met medicijnen.

Wat gebeurt er als je drugs combineert?

Aan drugsgebruik zitten altijd risico's, maar drugs combineren kan echt gevaarlijk zijn. Als je drugs met elkaar combineert, weet je van tevoren niet wat het effect zal zijn. De ene persoon reageert er anders op dan de andere persoon. Bovendien kan het ook nog per situatie verschillen. Daarom is drugs combineren altijd gevaarlijk, zeker als je niet goed weet wat je doet.

Waarom is het gevaarlijk?

Het gevaar verschilt per combinatie. Bepaalde combinaties kunnen extra gevaarlijk zijn voor je hart en bloedvaten. Andere combinaties kunnen weer leiden tot een grotere kans op hersenschade. Of leiden eerder tot een bad trip of agressief gedrag. De ene combinatie is gevaarlijker dan de andere. Zo gaan bijvoorbeeld veel alcohol en lachgas slecht samen, omdat je ademprikkel onderdrukt wordt door de alcohol. Zo kun je onvoldoende weinig zuurstof binnenkrijgen, met mogelijk een hartaanval tot gevolg.

Op Drugsinfo.nl lees je meer over de effecten en risico's van combigebruik, ook over de combi alcohol en drugs.

Vragen over drugs

Heb je vragen over drugs of bepaalde combinaties? Bel dan met de Drugs Infolijn: 0900-1995.

Kijk ook eens bij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.