Gewoon negeren, niet kijken, want ik kan lachen als laatst.
En ik kan niet laten blijken dat wat ze zeggen me raakt.
Maar ik ben ook niet van steen, misschien Oost-Indisch doof,
en soms spook je nog steeds door mijn hoofd.
Het lied reünie van Snelle gaat over de reünie met de mensen van de middelbare school. Mensen die Snelle vroeger niet vet vonden, maar nu wel. Snelle is vroeger namelijk gepest, dus daar gaat het over, zoals je kunt lezen.
'Dus bedankt voor die vlam want die brandt weer als nooit tevoren,
en zonder jou was er geen muziek, dus het geeft nu niet'.
Online pesten
Kiyan kreeg veel haat reacties op zijn foto op Instagram. Zijn zus plaatste een bericht op Twitter dat ze hiervan walgde. Dit werd door veel mensen opgemerkt en ging viral. Ook veel bekende Nederlanders gaven een leuke reactie!
Iedereen maakt gebruik van social media. Helaas wordt er op deze manier ook online gepest. Bijvoorbeeld door het doorsturen van foto's of met vervelende reacties op jouw feed. Het pesten gaat er soms hard aan toe. Op internet worden vaak grovere scheldwoorden gebruikt dan recht in jouw gezicht.
Anders zijn
Gelukkig is er volgens een CBS onderzoek meer respect in Nederland dan een aantal jaren geleden. Toch krijgen nog veel mensen die 'anders' zijn dingen naar hun hoofd geslingerd. Bijvoorbeeld richting LHBTIQ+ jongeren komt schelden, rare blikken of zelfs fysiek geweld nog veel voor. Homo is nog steeds het meeste gebruikte scheldwoord. Hoe beleven zij dat? Dat zie je in het filmpje hieronder.
Wordt jij weleens gepest? Wat kun je dan doen?
- Praat erover met je beste vriend(in) of met je ouders.
- Heb je behoefte om te praten met een luisterend oor? Bel/chat met de kindertelefoon of het pestweb voor een gesprek
- Ga het gesprek aan over jouw probleem met een mentor of een andere docent.
- Heb je een vraag, wil je informatie of aangifte doen? Zoek/lees en chat (op dinsdag-en donderdagavond) met de politie.
- Praat erover op ons forum.