Bewegen met apps

Sinds de komst van games, mobiele telefoons en social media is niemand meer van zijn/haar beeldscherm weg te slaan. Dat gaat meestal niet samen met een stevige boswandeling of een potje tennissen. Maar hoe leuk is het om die twee te combineren? Gebruik je mobiel niet alleen voor social media en games, maar ook om wat meer te bewegen. Want hoe meer je beweegt, hoe beter jij je voelt. Pokémon GO zorgt er bijvoorbeeld voor dat je op pad gaat om Pokémons te vangen. Een goede manier dus om lekker buiten te zijn! En bij de pokéstops ontmoet je vaak nog nieuwe mensen ook.

Hier een aantal andere apps die jou daarmee kunnen helpen.

Human

Human is een app die jou helpt om 30 minuten per dag te bewegen. Of je nu loopt, fietst of rent, alles telt mee. Als je een minuut bezig bent begint de meter te lopen. Heb je op 1 dag meer dan 30 minuten gelopen? Dan krijg je van de app een beloning.

Zombies, run!

Als je snel bang bent kun je dit beter overslaan: de gevaarlijke app Zombies, Run! In deze game ben jij namelijk een van de laatst overgebleven mensen op aarde en word je achtervolgd door zombies.. Tijdens het wandelen, joggen of hardlopen hoor je zombiegeluiden en moet je verschillende aanwijzingen volgen. Spannend!

Wil je weten hoe het voelt om achtervolgd te worden door zombies? Kijk dan het filmpje!

Strava

Doe je veel met het openbaar vervoer of brengen je ouders je naar school? Pak eens wat vaker de fiets. Met de app Strava hou je precies bij hoeveel je fietst, waar je fietst en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook zie je welke afstanden jouw vrienden hebben afgelegd. Sta jij bovenaan?

FigureRunning

Weer een leuk spelletje voor tijdens het hardlopen. Bij deze app draait het niet om snelheid of afstand, maar om tekenen. Met de FigureRunning app ben jij het potlood, en de wereld is jouw kleurplaat. Kies verschillende kleuren en maak een echt kunstwerk! Dit deel je met je vrienden op Facebook of een ander sociaal netwerk.

Er zijn dus genoeg manieren om bewegen leuker te maken. En je hoeft je telefoon er niet eens voor thuis te laten. Dus kom van die bank af en move it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.