CouchSurfing

Couchsurfing?

CouchsurfingWat betekent couchsurfing eigenlijk? Het houdt in dat je bij andere mensen gaat overnachten. Het woord zelf zegt het al, je gaat van bank naar bank om te slapen. Maar dat hoeft natuurlijk geen bank te zijn, dat kan net zo goed een lekker bedje zijn! Als je ook mee wilt doen of als je het leuk lijkt dat er iemand bij jou komt overnachten, kun je jezelf aanmelden op www.couchsurfing.org. Zo kom je in contact met jongeren over de hele wereld. Het is vaak ook mogelijk om samen op stap te gaan in de stad, zo kun je bijvoorbeeld rondgeleid worden door of gezellig iets gaan drinken! Hetzelfde geldt natuurlijk ook als iemand anders bij jou komt logeren. Je aanmelden kost je niets, maar je zou bijvoorbeeld kunnen koken voor je 'host'. Best leuk, toch? Met zo’n vakantie bouw jij je sociale netwerk op én krijg je meer kennis van andere landen/steden. De betaalde versie is AirBnB, tegen een vergoeding kan je een kamer krijgen bij iemand thuis.

‘Te ontmoeten voor een kopje koffie’

Koffie

Op de website kun je een profiel aanmaken. Hier kun je allerlei informatie over jezelf plaatsen. Je vult hier ook in waar je woont en wat je andere jongeren te bieden hebt. In het profiel geef je aan hoelang je wilt dat mensen blijven of wat je graag met hen wilt gaan doen. Als je alleen zelf opzoek bent en je wilt niet dat er iemand bij jou thuis komt, kun je je voorkeur instellen op ‘te ontmoeten voor een kopje koffie’. Zo zorg je ervoor dat er niemand op jouw bank komt slapen. Dan ben je alleen in voor een kopje koffie drinken in de stad en de gast rond te leiden in jouw buurt.

Op de bank bij een onbekende?

Je gaat natuurlijk niet zomaar ergens slapen. Het is een onbekende en dat is spannend. Je kunt op een aantal dingen letten voordat je daadwerkelijk gaat couchsurfen. Check bijvoorbeeld het profiel van de gebruiker, als je denkt dat de informatie niet klopt, kan je maar beter verder zoeken! Ook kun je kijken naar de recensies. Dat zijn de reacties van de gasten over het verblijf. Als er veel positieve reacties zijn, weet je vaak dat het goed zit. Zo niet, dan kun je beter geen risico nemen.

Voordat je uiteindelijk een afspraak maakt, is het misschien fijner als je van te voren een gesprek hebt gehad. Je kunt elkaar een beetje leren kennen zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is bijvoorbeeld ook een idee om te Skypen met elkaar. Dan weet je dat het gewoon daadwerkelijk de persoon is waarmee je chat en is het wat meer te vertrouwen.

Dus ga op avontuur en laat je verrassen!

Foto bank: Betsssssy

Foto koffie: Cy-V

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.