De leukste gratis festivals

Festivalagenda
5 mei – Bevrijdingsfestivals
Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. In elke provincie van Nederland vindt op deze dag een gratis festival plaats. De grootste Bevrijdingsfestivals zijn te vinden in Zwolle, Wageningen, Enschede, Utrecht & Amsterdam. De hele stad is op 5 mei vaak ingericht als één groot festivalterrein. Een leuke reden dus om eens een stad te bezoeken waar je niet zo vaak komt!
Hier vind je een overzicht van alle bevrijdingsfestivals in Nederland

In de stemming komen?

10 juni – Broccoli Festival

Het Broccoli Festival wordt dit jaar op 10 juni georganiseerd in Almere. Het festival heeft een rustig, natuurlijk karakter. Er zijn workshops, lezingen, yogalessen, gezellige kraampjes en foodtrucks met lekker eten. Of je nou met je vrienden of familie gaat, er is voor iedereen wat te doen. Kom tot rust bij één van de leuke activiteiten en geniet van heerlijke, bijzondere hapjes.

21 t/m 23 juli – Art Carnivale
Ben jij creatief? Houd je van kunst? Dan is het Festival Art Carnivale misschien wel iets voor jou. Dit festival begon ooit heel klein, maar is uitgegroeid tot een groot ‘voel je goed’ festival. Er is kunst, muziek, theater, kinderactiviteiten & lekkernijen. Het festival vindt plaats in het Strandpark Schildermeerin Steendam.

7 t/m 10 september – The Big Draw
In Nijmegen wordt het Big Draw tekenfestival georganiseerd. In de hele stad kun je meedoen aan workshops en kijken naar exposities. Tekenen met pen, krijt, zand, geluid, spuitbussen… alles mag en iedereen mag meedoen. Je kunt ook als school meedoen aan het festival. Je moet je wel voor alles inschrijven, individueel of als school.

Bekijk hier een sfeerimpressie van The Big Draw:

Verschillende data van mei t/m september – Dancetour
Dancetour staat voor bringing people together en het festival reist door het hele land heen. Dancetour is een dance festival met vaak bekende dj’s. Bekijk hier in welke stad in jouw buurt dancetour plaatsvindt. Je moet voor dit festival wel 16 jaar of ouder zijn.

Verschillende data van mei t/m september – TREK

Gek op lekker eten? Bezoek dan festival TREK! De hele zomer lang zijn er verschillende TREK festivals door heel Nederland. De terreinen worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant vol met foodtrucks. Je kunt de hele dag genieten van lekker eten, drinken, theater en live muziek. Voor iedereen is er wat leuks of lekkers te vinden. Bekijk hier waar je TREK kunt vinden.

Kom vast in de sferen met de TREK aftermovie:

Er zijn nog meer gratis festivals te bezoeken deze zomer. Bekijk ze hier.

Foto festival op gras: Incase

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.