De Week Tegen Pesten

Als goede start aan het begin van het schooljaar wordt ieder jaar in september De Week Tegen Pesten georganiseerd. Dit jaar van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september.

Dit jaar is het thema Wees een held, met elkaar. Samenwerken en het zorgen voor een goede sfeer met elkaar in de klas. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held! Heldendaden hoeven niet altijd groot te zijn. Hoe meer klasgenoten het pesten afkeurt, hoe kleiner de kans op pesten in de klas.

Door met elkaar afspraken te maken, activiteiten in een groep te doen en elkaar beter leren kennen geeft een groep minder de behoefte om te pesten.

Deze korte film gaat over Bram. Brams is net verhuisd en komt voor het eerst op zijn nieuwe school. Tijdens zijn introductie merkt hij dat hij niet welkom wordt geheten.

Word je gepest of ken je iemand die wordt gepest? Je kunt jouw ervaringen delen op het forum op deze website. Ook kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon. Lees hier ook het artikel over cyberpesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.