DIY: Pimp je slaapkamer

Je kamer is de plek waarin jij je terug kunt trekken na een lange dag school, voor een superleuke date of na een heftige ruzie met je ouders. Genoeg reden om je kamer een opknapbeurt te geven en dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Natuurlijk kan je jouw slaapkamer persoonlijk maken met een poster (heel handig als je gaten in je muur hebt) of een heleboel fotolijstjes. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om het anders te maken.

Hergebruik van spullen: de kringloopwinkel

Ga eens een gezellig middagje naar de kringloop, daar vind je allerlei leuke meubeltjes of ouderwetse fotolijstjes. Voordeel is dat niet duur is. Ook heb je er vaak goedkope LP-platen, posters of platen die heel leuk op je muur staan en kunt vastmaken met spijkers of kneedlijm. Misschien heeft je vader of opa ook nog LP’s op zolder liggen, maar grote kans dat hij die niet kwijt wil.

Eigen spullen maken: de hobbywinkel

Je kan ook je eigen spullen en versieringen maken voor in je kamer. Veel materialen kan je vinden in de hobbywinkel, zoals schilderspullen, papier, textiel en nog veel meer. Alles dus om je kamer met kleine aanpassingen mooier te maken.

Voor de meiden en jongens met oorbellen: raak jij ook altijd je oorbellen kwijt en heb je nauwelijks nog complete paren? Koop een schildersdoek en verf hem in een kleur die jij mooi vindt, of beplak hem met foto's of plaatjes. Vervolg prik je al je oorbellen er zó in, of maak je eerst dunne gaatjes met een punaise. Zorg er wel voor (als je er oorbellen met sluitinkjes of knopjes in wil hangen), dat je je doek zó ophangt of neerzet, dat je ruimte hebt om aan de achterkant het sluitinkje te pakken.

Grotere klussen: de bouwmarkt

Voor de wat grotere klussen in je kamer kan je naar de bouwmarkt. Daar vind je alle soorten verf, hout en andere materialen om je kamer te verbouwen tot iets moois!

Zo kan je zelf een bureau maken, kast of relaxte plek om te zitten. Doen je ouders niet moeilijk over spijkers in de muur? Dan hebben we een supertof idee voor je! Heb jij een mooie spreuk of een uitspraak die jou inspireert? Schrijf een mooie spreuk of een inspirerend woord heel dun met potlood op de muur (in dikke letters), sla op die lijntjes genoeg spijkers in de muur en haken maar! Het is wel wat werk, maar daardoor ideaal voor in de vakantie of een koude, regenachtige zondag. Is dit iets te ambitieus? Je kunt je kamer ook op andere manieren opvrolijken met kleur! Koop bijvoorbeeld roze of groene gloeilampen en draai deze in een aantal lampen. Dit geeft als het donker is ineens een hele andere uitstraling.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden om je slaapkamer te pimpen, dus kijk rond op internet of bedenk zelf iets creatiefs!

Foto thumbnail: jemsweb

Foto spijkers en draad: jkizzle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.