Zomerse sporten

Zomerstop! Voetbal, volleybal, hockey en handbal, allemaal sporten die in de zomer stil liggen. Kan jij niet stilzitten, wil je fit zijn voor het nieuwe seizoen of vind je het gewoon leuk om te sporten? Dan zijn deze zomerse sporten misschien iets voor jou!

Kitesurfen

Kitesurfen klinkt best wel cool en dat is het ook. Kitesurfen is een watersport waarbij je op een kleine surfplank staat en je voort laat trekken door een vlieger (kite). Het is een sport die je wel even onder de knie moet krijgen, maar wanneer je dat hebt is het mega vet. Voor de beginners zijn er speciale lessen waar je alle ins & outs van het kitesurfen leert om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. De kitesurf hotspots in Nederland zijn Scheveningen, Oostvoorne en Zandvoort. Ben jij enthousiast geworden? Ga dan eens naar een kitesurfschool.

Hardlopen

Hardlopen is weer populair. Dit komt door de komst van apps voor het hardlopen. Steeds meer mensen willen eigen prestaties en statistieken vergelijken met vrienden en delen via Facebook. Tijdens het hardlopen kan je ook nog luisteren naar je favoriete muziek. Met de apps heb je al je oefeningsresultaten bij de hand. Afgelegde afstand, snelheid, verbrande calorieën en de hele route die je gelopen hebt. Heb je nu al zin om te gaan?

We hebben hier alvast een overzicht van de beste apps voor het hardlopen:

  • Runkeeper, de app geeft info over de afstand, je gemiddelde snelheid en duur van de loop. Ook kan je persoonlijk doelen en schema’s instellen. Dit is allemaal te vergelijken met je vrienden en online te delen.
  • Runtastic, een van de meest gedownloade apps voor hardlopen. Info over afgelegde afstand, snelheid en de hele route die je gelopen hebt. Ook worden de verbrande calorieën bijgehouden, zo weet je dus precies of je de zak chips eraf hebt gelopen.
  • Strava, app en website met info over afgelegde afstand, snelheid, verbrande calorieën en de looproute. Ook met persoonlijke doelen, zo kan je tegen jezelf hardlopen of tegen anderen. De resultaten kan je delen op social media.
  • Nike+, is vooral bekend van de sportkleding, maar heeft ook apps voor het sporten. Deze app houdt makkelijk je gemiddelde snelheid, afstand en route bij. Je resultaten kan je delen via social media.
  • Endomondo, deze app geeft info over de gelopen routes en de vooruitgang die je boekt. Een speciale audio coach kan aangeven hoeveel je al hebt afgelegd. De info kan je delen met je vrienden of via social media, zo kan iedereen je vooruitgang zien. Vrienden kunnen zelfs via de website een boodschap inspreken om je aan te moedigen.
  • Rennen met Evy, Podcast die vooral geschikt is voor startende hardlopers. Onder begeleiding van muziek en de fijne stem van Vlaamse presentatrice Evy Gruyaert word je gemotiveerd om met een schema hard te lopen. Zeer motiverend en goed te gebruiken naast de bovenstaande apps.

Beachvolleybal

BeachvolleybalEen echte zomersport die vaak op het strand wordt gespeeld, maar vaak worden ook speciale velden met zand aangelegd in de stad. De teams bij beachvolleybal bestaan meestal uit twee spelers, maar drie of vier kan ook. Niemand van het team heeft een vaste positie in het veld. Het doel is om de bal over het net aan de andere kant op de grond te krijgen. Elk team mag de bal steeds maar drie keer raken. Je moet snel en behendig zijn. Het spel is niet ingewikkeld en daardoor makkelijk te leren en te spelen.

Zeilen

Lekker vrijuit op het water varen of keihard over het water scheuren met de wind in je zeilen. Het kan allebei. Het is een prachtig spel met water en wind. Zeilers moeten goed kunnen samenwerken om harder vooruit te komen. Je moet durven, beslissingen nemen en verantwoordelijkheid hebben. Ook leer je veel nieuwe begrippen, zoals hogerwal, lagerwal, bakboord, stuurboord, loefzijde en lijzijde.

Wil je leren zeilen? Check dan dit overzicht van zeilscholen in Nederland en België. Je kan ook in buitenland leren zeilen. Wil je zien hoe zeilen er aan toe gaat en ook een groot feest maken, ga dan eens naar de Sneekweek.

Wielrennen

wielrennenIn tegenstelling tot de bovenstaande sporten heb je hier je eigen spullen voor nodig. Het leren wielrennen kan al vanaf 8 jaar en dan is makkelijkst als je ingeschreven staat bij een vereniging. Bij de vereniging kan je informeren voor een fiets, vaak zijn tweedehands fietsen een prima begin. Wedstrijden worden door heel Nederland georganiseerd. Het rijden van wedstrijden kost vaak wel veel tijd, geld en doorzettingsvermogen. De apps voor hardlopen kunnen meestal ook worden gebruikt voor het wielrennen.

Foto beachtvolleybal: Steven Lek via Wikimedia Commons

Foto wielrennen: Paul Wilkinson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.