DIY Vloggen

Een vlog is een korte video waarin je iets vertelt over je dagelijkse leven of laat zien hoe je iets doet. Er wordt veel gevlogd over beauty, sporten, gezond eten en over het spelen van een game. De meeste vloggers doen dit voor de lol, maar sommigen verdienen er geld mee.

Hoe vlog je?

Wil je graag zelf vloggen, maar weet je niet goed hoe je beginnen moet? Hier volgen wat tips:

Takeboard

1. Bedenk over welk onderwerp je wil vloggen. Wil je DIY (Do-it-yourself) filmpjes maken of wil je vloggen over je levensstijl? Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat de rode draad van je vlogs en YouTube-kanaal gaat worden.

2. Bedenk een goede naam voor je kanaal. Een goede naam is makkelijk te onthouden en op te schrijven.

3. Bereid je vlog goed voor.

4. Zorg voor een goede camera en locatie. Neem je vlog op voor een rustige achtergrond.

5. Zorg dat je verstaanbaar bent. Dit kan je doen door een goede microfoon bij je mond te houden, maar ook door goed te articuleren.

6. Gewoon doen! Je eerste vlog is niet gelijk perfect, maar dat was de eerste vlog van Enzo ook niet. Na het opnemen van de vlog kan je nog editen en dus de stukjes die minder goed gingen, eruit knippen.

7. Bewerk je vlog. Hiervoor kan je verschillende programma’s gebruiken.

8. Zorg dat je vlog niet té lang is. De meeste vlogs zijn tussen de 2 en 3 minuten.

9. Gebruik muziek niet zomaar! Lees hier welke muziek je wel gebruiken mag.

10. Als je vlog erg populair is en veel views heeft kan je er zelfs geld mee verdienen. Lees hier hoe dat in z’n werk gaat.

11. Upload geregeld nieuwe video’s. Bekende vloggers uploaden dagelijks een vlog. Zorg ervoor dat je tijd hebt om vlogs te maken.

12. De belangrijkste tip: Kijk hoe bekende vloggers dit doen. Door verschillende vloggers te bekijken kom je op ideeën.

Bekende Nederlandse vloggers

Mascha

Mascha vlogt over beauty: beautygloss én over haar leven: Vloggloss. In 2007 begon ze met het maken van vlogs over haar grote passie: Beauty. Inmiddels is ze fulltime vlogger en heeft ze het boek ‘Happy Life’ geschreven. Ze heeft ongeveer 500.000 abonnees en al 182.634 euro verdiend met vloggen.

Enzo Knol

Enzo begon met het maken van gamefilmpjes die hij van commentaar voorzag. Hierna is hij begonnen met vloggen over wat hij meemaakt. Elke dag om 16.00 komt zijn vlog online en om 19.00

zijn game video. Ook heeft Enzo een eigen kledinglijn: Knolpower. Tot nu toe heeft Enzo zo’n 350.000 euro verdiend met zijn dagelijkse vlogs.

StukTV

Giel, Thomas en Stefan maken sinds 2011 komische filmpjes. Iedere week voeren ze een gekke opdracht uit waarvan ze een vlog maken. Als kijker kun je een opdracht indienen en op verschillende opdrachten stemmen. Zo hebben ze illegaal in het Willem II stadion overnacht, een visstick van 258 kilo gemaakt en een aap in een verlaten dierentuin ontdekt. StukTV heeft al ongeveer 140.462 euro winst gemaakt.

PewDiePie

De bekendste youtuber wereldwijd is PewDiePie. Hij begon in 2010 met het maken van video’s waarbij hij een game speelt en deze voorziet van commentaar. Hij heeft zo’n 42 miljoen abonnees en

plaatst dagelijks vlogs.

Meer vloggers?

– Beautyvlog

VeraCamilla, Disfordazzle, BeautylabNL, Todaysbeauty, GirlsceneNL, Looksbysharon, Lifeplash

– Lifestyle

AnneMerel, Teske de Schepper, Blonde tigers

– Eten

Lifeplash, Foodgloss

– Games

Dus David Games, Kwebbelkop, DagelijksHaadee

Wie is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.