Legale en illegale partydrugs

Er zijn van allerlei partydrugs die gemaakt worden in een lab. Dat worden ‘designerdrugs’ genoemd. Een designerdrug is een moeilijke naam, maar het komt erop neer dat er stoffen uit verschillende drugs bij elkaar worden gedaan. Zo maak (design) je een nieuwe drug. Als een stof niet in de Opiumwet staat, is de partydrug is dus (nog) niet illegaal. 4-FA is een voorbeeld. Dat was zeer populair, en niet illegaal. Maar nu is de stof 4_FA in de Opiumwet gezet, en is de drug dus ook meteen verboden.

4-FA wordt ook wel XTC-light genoemd, want als je 4-FA neemt heb je een minder grote kater. Maar als je 4-FA gebruikt, kun je ook vervelende klachten krijgen. Door 4-FA kun je last krijgen van erge hoofdpijn, misselijkheid en overgeven. Het Trimbos zegt dat je van 4-FA zelfs hersenbloedingen of hartproblemen kan krijgen. Omdat 4-FA relatief nieuw is, is er weinig bekend over de negatieve gevolgen op langere termijn.

Als je na het gebruik van 4-FA of een andere partydrug hoofdpijn krijgt, meld je dan meteen bij de EHBO van een feest of de huisarts. Het is natuurlijk het beste als je geen drugs neemt. Kijk op deze website voor meer informatie. Heb je nog vragen over 4-FA? Die kun je hier stellen.

Maar wil je dan toch drugs gebruiken, dan is het goed om dit op een veilige manier te doen. Dit kan via www.drugs-test.nl. Er is ook een app waarmee je kunt kijken hoe gevaarlijk jouw pil nu eigenlijk is: de Red Alert-app. Op deze app staat een lijst met pillen die veel risico met zich meedragen. Als er een nieuwe gevaarlijke pil op de markt verschijnt, krijg je hier bericht van. Er staat ook informatie op over het testen van drugs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.