Bespaartips voor studenten

Je woont misschien al op kamers of je bent van plan om op kamers te gaan wonen. In dat geval zal je snel merken hoe duur 'het leven' eigenlijk is! Wc-papier, schoonmaakmiddel, eten, zal allemaal aangeschaft moeten worden. Bespaartips zijn dus wel handig!

Eet met meerdere mensen
Het is veel goedkoper om eten te bereiden voor vier personen dan voor één persoon, als je met meer mensen bent kun je de kosten delen! Als je niet een al te luxe eter bent, kun je al makkelijk lekker eten voor 1,50 per persoon. Als je alleen bent dan kook je al vaak te veel en hou je eten over. Zonde om weg te moeten gooien, Stop het eten wat je over hebt in een bakje in de vriezer. Handig voor een dag dat je lui bent en meteen op de bank wilt ploffen zonder dat je de keuken prins(es) hoeft uit te hangen.. Stop het bakje in de magnetron en kun je het zo opeten!

Wie betaalt wat
Maak met je huisgenoten een online “wiebetaaltwat” lijst aan. Hierop kun je de namen van je huisgenoten inzetten en bijhouden wie wanneer iets betaalt. Dit is vooral handig voor schoonmaakmiddelen en dat soort dingen. Bij “wiebetaaltwat” kun je zien wie er in het rood en in het groen staat. Sta je in het rood? Dat betaal jij de volgende keer de boodschappen.

Thuis afspreken
Afspreken in de kroeg is altijd gezellig, maar kan je een hoop geld kosten! Koop je lievelingsdrankje in de supermarkt en maak met je vrienden thuis je eigen café! Heb je zin om uit eten te gaan, maar heb je stiekem niet zo veel geld.. organiseer dan een picknick, in plaats van veel geld uit te geven in een restaurant. Iedereen neemt iets mee, het is super gezellig, het is een stuk goedkoper enne.. je hoeft niet mega netjes te eten.

Oud meubilair
Als je net op kamers gaat is het kopen van een nieuwe bank, stoel, tafel, bed, lamp en ga zo maar door een flinke aanslag op je portemonnee. Handiger is daarom om te kijken of je ouders, vrienden of buurvrouw nog oud meubilair voor jou hebben. Die bank die je dan krijgt is misschien niet meteen je droombank, maar heeft je wel een hoop geld geschild. Wanneer je wat langer op jezelf woont of meer geld hebt kun je natuurlijk altijd nog iets moois voor in je huis kopen! Denk ook aan: tweedehands, kringloopwinkel. Of een plaid (lapje van de markt) voor over de bank, dan ziet niemand de scheuren/kleur meer.

Goedkoop maar lekker eten
Als student wil je natuurlijk iedere dag gewoon lekker kunnen eten. Misschien niet altijd meer zo luxe als dit biefstukje die je voorgeschoteld krijgt bij je ouders maar toch iets waar je blij van wordt. Het allerbelangrijkste om goedkoop, maar toch lekker te eten is slim boodschappen doen! Zoek de goedkoopste supermarkt bij jou in de buurt en haal hier al je spullen. Check ook wat in de aanbieding is. Kies dat product en verzin er zelf wat lekkers omheen!

Spaar ongemerkt

Stop elke week 1 euro in je spaarvarken of regel bij de bank dat er iedere maand 5 euro automatisch op je spaarrekening wordt gestort. Doordat het een klein bedrag is merk je het niet echt. Na een paar maanden heb je een leuk bedrag op je rekening staan waar je iets leuks mee kan doen.

Lees ook eens: alles wat studenten moeten weten over de studiefinanciering

Foto 1: 401(K) 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.