Eat, pray and love

Geloof
Of je een geloof hebt meegekregen is vaak afhankelijk van je opvoeding. Als ouders geloven, dan geven zij het geloof vaak mee aan de kinderen. Ook kan het zijn dat je op een gegeven moment zelf op zoek gaat naar antwoorden en deze vindt in een bepaald geloof. Op dat moment maak je zelf de keuze voor een religie. Als je niet gelooft in god ben je atheïstisch.

Eat
Bij ieder geloof horen andere eetgebruiken. Als je niet gelooft maak je meestal je eigen keuze wat je wel of niet eet. Hindoes zijn meestal vegetariërs. Moslims eten alleen vlees dat ‘halal’ is en geen varkensvlees. Varkensvlees wordt gezien als onrein, omdat varkens hun eigen vlees opeten. Halal betekent letterlijk ‘toegestaan’. Halal vlees wordt in de naam van Allah geslacht. Hier in Nederland zomaar naar de McDonald’s gaan zit er daarom niet in. In Islamitische landen worden daar wel halal hamburgers verkocht.

Pray
Bidden komt in elk geloof voor, maar wel op een andere manier. Waar de een vijf keer per dag bidt, bidt een ander alleen als hij daar behoefte aan heeft. Boeddhisten offeren wierook, bloemen en fruit aan de Boeddha tijdens het bidden. Het offeren doen ze om de gedachten positief te maken. Waarom hier bloemen en fruit voor gebruikt worden? Ze hebben een bijzonder effect tijdens het offeren. Benieuwd wat precies? Kijk dan hier.

Love
Alle geloven vinden het belangrijk dat je je naasten lief hebt en het huwelijk staat centraal. Een liefdevolle verbintenis tussen twee partners tot de dood hen scheidt, toch? Maar ook hierin heeft ieder geloof andere gebruiken. Binnen het Mormonisme zijn er mensen die in polygamie geloven (FLDS). Een man komt volgens de FLDS in de hemel als hij met minstens drie vrouwen trouwt. Een vrouw mag de hemel in als ze haar man deelt met minstens twee andere vrouwen. De man trouwt met één vrouw voor de wet en de anderen volgens een spiritueel zegel.

Foto: Eat

Foto: Pray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.