Extreme sports

Extreme sporten zijn sporten die vaak gevaarlijk zijn. Het gaat om de spanning en de kick achteraf. Je kunt zelfs verslaafd raken aan de adrenaline die je krijgt van de kick. Wij zetten verschillende extreme sporten voor je op een rijtje. Wie weet zit er wat voor je bij!

 

Parkour/freerunning

Bij parkour/freerunning probeer je hindernissen in je omgeving op zo’n vloeiend mogelijke manier te overwinnen. Dit probeer je zo snel een mooi mogelijk te doen. In dit filmpje volg je iemand die een parkour doet:

 

 

Lijkt het je leuk om parkour te gaan doen? Kijk dan dit filmpje met tips voor beginners:
 

 

Jumpen

Uit een vliegtuig, gebouw of van een berg springen terwijl je vastzit aan een touw of parachute. Dit is natuurlijk super spannend. Maar als je eenmaal in de lucht bent ervaar je een gevoel van vrijheid.

 

In Nederland kun je bungeejumpen in Scheveningen:
 

 

BMX

Freestyle BMX is het creatief gebruiken van fietsen die eigenlijk bedoeld zijn voor fietscrossen. Freestyle betekent vrij vertaald ‘zonder regels’, je mag dus alles doen wat jij wil en kan. Jasper krijgt een lesje freestyle BMX:

 

 

Kiteboarden

Tijdens Kiteboarden sta je op een kleine surfplank en word je getrokken door een vlieger. Hoe beter je wordt hoe meer tricks je kunt maken. Kijk hier maar eens:

 

 

Flyboard

Met een flyboard beweeg je hoog boven het water. Twee krachtige waterstralen duwen je vanaf het water omhoog zodat je in de lucht kunt bewegen.

 

Watersporten in het buitenland

Ben jij graag op het water en wil je iets proberen wat je in Nederland niet kunt doen? Dan is één van deze sporten misschien wat voor jou:

Kajakvaren is varen op een wild stromende rivier. Het gaat er bij deze sport om dat je een goede techniek gebruikt om de rivier te trotseren.

Je kunt ook een wilde rivier afdalen met een raft. Dit is een rubberboot met stevige zijkanten.

Als je doet aan canyoning ga je op ontdekkingstocht door een bergkloof. Je springt, klimt, glijdt, zwemt en daalt af door natuurlijke wateren, bergkloven en watervallen.

Deze extreme sporters hebben met een GoPro hun canyoning en raft avontuur opgenomen:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.