Fifty shades of SM

Nu is dan toch eindelijk de verfilming van bestseller Fifty Shades of Grey te zien in de bioscoop. Hier hebben de fans heel lang op moeten wachten. De film gaat over een mooi jong meisje dat in de wereld van sm-fantasieën terecht komt. Maar wat is SM eigenlijk?

Wat is SM?

Handboeien

SM (sadomasochisme) is een spel waarbij de ene persoon (sadist) macht uitoefent over de andere persoon (masochist) bijvoorbeeld door het vastbinden met touw, tape en leer. Het belangrijkste is dat alles vrijwillig gebeurt. Van te voren spreek je samen af waar de grenzen liggen. Er wordt dan ook een stopwoord afgesproken waardoor grenzen niet worden overschreden. De sadist in het spel is de persoon die kan straffen en pijnigen. Een goede sadist weet waar de grenzen liggen en zorgt ervoor dat hij of zij zich hier aan houdt. De onderdanige geniet ervan als iemand anders macht over hem of haar heeft. Het hoeft niet zo te zijn dat deze persoon van pijn houdt. Bestraffing kan ook zonder pijn zoals voor straf in een hoek moeten staan.

Is SM gevaarlijk?

SM hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn. Het kan op allerlei manieren. Wat denk je bijvoorbeeld van vastgebonden worden met love cuffs en gestreeld worden met een veertje. Vaak wordt de partner dan ook geblinddoekt om het extra spannend te maken. Dit is helemaal niet gevaarlijk of eng. Als je iemand niet goed kent is het niet verstandig om het SM-spel met diegene te spelen. Je moet de persoon waarmee je het speelt namelijk volledig kunnen vertrouwen. Als beide personen zich aan de gemaakte afspraken houden, kan er weinig gebeuren. Spreek

altijd een stopwoord af zodat grenzen niet worden overschreden. Je moet ook oppassen als een van de twee lichamelijke klachten heeft.

Ik heb SM fantasieën. Is dat raar?

love

Wanneer iemand het leuk vindt om aan SM te doen, zal diegene er niet snel over praten met familie of vrienden. Dit komt omdat het voor veel mensen moeilijk te begrijpen is. Toch zijn er veel mensen die SM leuk vinden. Het is dus niet raar wanneer je fantaseert over een partner die jou handboeien om doet of blinddoekt. Maar hoe begin je zo’n gesprek als je het wilt proberen?

Hoe vraag je je vriend(in)?

Noem het woord ‘SM’ niet, maar vertel wat je echt wil. Misschien denk jij namelijk bij SM wel aan blinddoeken en ‘love-cuffs’, en je vriend(in) aan die enge halsbanden, penisringen en ballenstretchers. Maar die bedoel je helemaal niet. Start niet te extreem, dit schrikt af. Heb het samen over wat jullie allebei leuk vinden. Als jullie het allebei willen proberen dan kan het experimenteren beginnen. Wanneer de ander het niet wil, kun je proberen andere manieren te zoeken om het voor allebei leuk en spannend te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jullie plezier aan elkaar beleven.

Foto 1

Foto 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.