First Kingsday

De eerste keer

Koninginnedag wordt dit jaar ingeruild voor Koningsdag. Voor het eerst vieren we de verjaardag van de Koning. Sinds 1885 vieren we de verjaardag van een Koningin. Het feest is bedoeld om de eenheid van Nederland te benadrukken. Nou, dat is zeker gelukt. Mensen gaan in hun gekste oranje outfits de stad in of verkopen hun spullen op de rommelmarkt. Koninginnedag of Koningsdag, het maakt waarschijnlijk geen verschil in hoe het wordt gevierd. Vorig jaar vierden we de verjaardag van de

Koningin nog op 30 april, maar het feestje van Koning Willem-Alexander is op 27 april. Maar omdat 27 april op een zondag valt, mogen we dit jaar op zaterdag 26 april alle oranje accessoires al weer uit de kast halen om de eerste verjaardag van Prins Pils (Willem-Alexander) te vieren.

Waar kan ik heen?

Op de uitbundigste feestdag van het jaar viert bijna iedereen feest en zet daarmee de koninklijke familie in het zonnetje. Vooral in Amsterdam wordt ‘The Kingsday’ uitbundig gevierd. Er is zelfs gezegd dat in Amsterdam het grootste straatfeest ter wereld wordt gegeven. Vorig jaar waren er 700.000 mensen in Amsterdam.

Wat te doen?

  • Je kunt natuurlijk lekker ouderwets de rommelmarkt bezoeken. Of misschien nog wel leuker, zelf je oude spullen verkopen op de markt. Verdien je gelijk nog wat om ’s avonds lekker uit te gaan.
  • Door heel het land worden evenementen georganiseerd. Denk maar eens aan de dancefeesten in de grote steden. Hier draaien vaak ook nog een bekende Dj’s. Dat belooft dus een gezellige dag.
  • Niet zo’n zin om de deur uit te gaan? Je kunt samen met je vrienden leuke spelletjes doen, zoals koekhappen, spijkerpoepen of zaklopen. Gegarandeerd dat je binnen vijf minuten de slappe lach hebt.

Heb jij nog geen idee wat je wil doen? Klik hier voor een overzicht wat er in heel Nederland te doen is.

Koningsfeest is een feest voor iedereen. Of je nu feest wil vieren, naar de rommelmarkt wil of thuis wil blijven, het kan allemaal. Have fun!

Foto 1: Crown

Foto 2: Event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.