Internet University

Wie heeft de universiteit nog nodig als ‘ie internet heeft? Steeds meer jongeren leren vaardigheden zoals lastige wiskundeformules, spellingsregels, kunstgeschiedenis of een lesje Spaans online. Internet is de school en YouTube, Facebook Timeline en Pinterest de nieuwe klaslokalen. Jongeren raken zo ook buiten de normale schoolvakken steeds vaardiger. En waarom zouden studenten nog duizenden euro’s schoolgeld betalen als ze ook gratis onderwijs kunnen volgen, bijvoorbeeld via de online universiteit Udacity? Ze schrijven zich hier in voor vakken als zoekmachinebouwer of webapplicatie-ontwikkelaar. Al ruim 160.000 studenten uit 190 verschillende landen volgden college via Udacity en leerden vakken die in de toekomst steeds vaker nodig zijn.
Tips
  • Heb jij altijd al Spaans of Chinees willen spreken? Ook dit kun je heel makkelijk online leren en in je eigen tempo. Kijk hier voor een aantal gratis taalcursussen.
  • Wil jij thuis de chef-kok uithangen? Hier wordt stap voor stap voorgedaan hoe je de lekkerste gerechten kunt maken. Hartstikke leuk als je een keer voor je ouders of vrienden wil koken.
  • Op YouTube staan veel tutorials waarin te zien is hoe je de mooiste kapsels creëert en mooie make-up of kleding kunt combineren. Een leuk voorbeeldje hiervan vind je hier.
  • Ook sporten, zoals dansen of aerobics kun je met behulp van filmpjes op het internet. Zo hoef je de deur niet uit, maar blijf je toch in shape.
Het is natuurlijk super handig dat we alles via het internet kunnen leren. Maar denk er aan dat een online cursus veel doorzettingsvermogen van je vraagt. Je bent vrij om de cursus te volgen en zelf verantwoordelijk om het af te maken. Er is niemand die eens vraagt hoe het gaat of je motiveert om door te gaan. Het kan dus handiger zijn om bij de muziekschool een nieuw instrument te leren bespelen of samen met een vriend(in) te gaan sporten. Daarnaast is het ook ontzettend gezellig om samen met je vrienden ergens te gaan sporten. En als je ergens een taalcursus gaat doen, leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen. Talen leer je het beste door te spreken. Het leren van dingen via internet is leuk, maar vergeet niet dat dit ook buiten de deur kan!
Foto1: algogenius
Foto2: algogenius

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.