Grootmoeders tips voor vervelende kwaaltjes

Hoofdpijn, een slechte adem of puistjes. Als je ergens last van hebt, dan weet je oma altijd raad. Natuurlijk zijn er genoeg producten verkrijgbaar bij de drogist. Maar je kunt kwaaltjes ook heel simpel verhelpen met etenswaren die gewoon in je keukenkastje staan!

Met deze huis- tuin- en keukenmiddelen maak jij jouw leven iets gemakkelijker!

Kaneel

Kaneel tegen slechte adem

Heb je een afspraakje met je crush en wil je niet uit je mond stinken? Kook dan wat kaneel in water en doe dat in een glazen flesje. Zet dit flesje in de badkamer en spoel je mond er elke dag mee. Vergeet niet 2 keer per dag je tanden te poetsen. Dan ben je klaar voor je date!

Kaneel en honing tegen puistjes

Kaneel kan gebruikt worden voor meerdere problemen. Puistjes zijn natuurlijk supervervelend. Mix een beetje honing en kaneel en smeer dat op de huid waar je acne zit. Laat het een nachtje zitten en spoel het de volgende dag af met water. Hallo egale huid!

Citroensap

Citroensap tegen hoofdpijn

Van al dat huiswerk krijg je vast weleens hoofdpijn. Het is belangrijk dat je altijd genoeg water drinkt (ongeveer 1,5 liter per dag). Helpt dit niet? Dep dan een beetje citroensap op je voorhoofd.

Citroensap tegen verstopping

Zoals oma altijd zegt: “Citroenwater in de morgen is een dag zonder zorgen!” Citroensap met lauw water helpt je spijsvertering op gang komen. Citroenen zitten vol vitaminen en mineralen die je van binnenuit ‘schoonmaken’ zodat je darmen beter hun werk kunnen doen. En het is nog lekker ook!

Uien

Uien tegen verstopte neus

Een verstopte neus kan zó vervelend zijn dat je er niet van kunt slapen. Het klinkt misschien vies, maar een ui kan helpen. Snij een ui doormidden en leg het naast je bed. Van de geur heb je niet zo’n last, omdat je door de verkoudheid weinig ruikt. En voila, je neus is weer open!

Zout

Zout tegen roos

Heb je weleens roos in je haar? Er zijn natuurlijk genoeg antiroosshampoos. Maar je hoeft hier geen geld aan uit te geven. Je hebt thuis vast en zeker zout in de kast staan. Smeer je hoofdhuid hiermee in tijdens het douchen en scrub je hoofd. Spoel je haar uit en was het met shampoo. Roos kun je ook bestrijden met azijn, olijfolie, soda en andere producten. Lees hier hoe je dit doet.

Zout tegen keelpijn

Keelpijn is nooit leuk. Keelsnoepjes helpen vaak maar tijdelijk. Dus probeer eens een glas water met wat zout. Je hoeft het niet door te slikken, gorgelen is genoeg. Ook gemberthee helpt tegen een zere keel.

Je kunt niet alle kwaaltjes met huis- tuin en keukenmiddelen oplossen. Werkt een middeltje niet? Raadpleeg dan op tijd je huisarts. Ben je benieuwd naar meer tips van oma? Ga naar www.omaweetraad.nl

Foto oma: Flickr

Foto kaneel: Wikimedia

Foto citroen: Public Domain Pictures

Foto ui: Wikimedia

Foto zout: Wikimedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.