Hoe overleef ik de examens..?

Of je er heel goed voor staat of niet, spannend blijven examens altijd. Hier wat handige tips & tricks om je examenperiode zo goed mogelijk door te komen.

Examens

Als je wat moeite hebt met een vak, vraag dan zoveel mogelijk om hulp bij leraren, vrienden of je ouders die wél iets over het vak weten. Laat je na het leren overhoren door iemand, durf ook te stoppen met leren als je het goed weet. Je kunt het 's avonds of ’s ochtends nog even doorlezen als opfrisser, maar ga niet te lang door in de avond. Rust is erg belangrijk in de examenperiode, je onthoudt alles beter en je hersenen zijn dan actiever.

Leren

Er zijn verschillende manieren van leren. De ene manier werkt beter voor je dan de andere. Kijk dit filmpje en probeer te ontdekken welke manier van leren het beste bij jou past.

Heb je morgen een examen maar ben je nog niet goed genoeg voorbereid? Kijk dat dit filmpje met 5 last minute examentips:

Tijdens de examens

Zorg ervoor dat je de avond voor het examen alle spullen klaar hebt liggen. Mocht je door de spanning niet zo’n trek hebben, het is toch belangrijk om te ontbijten. Lees tijdens je examen de vragen goed door. Als je een vraag even niet weet, sla hem eerst over en kom er dan later op terug, zodat je geen tijd verliest. Als je een multiple choice vraag krijgt, bedenk dan eerst zelf het antwoord, voordat je de antwoorden gaat bekijken.

Soms zit je aan hele andere dingen te denken tijdens een examen. Laat deze gedachte even toe en probeer je dan daarna weer te concentreren. Heb jij ook wel eens moeite met concentreren?

Na de examens

Je kunt nu alle leuke dingen doen die je voor de examens moest uitstellen, doe dit ook, dat heb je verdiend! Na elk examen mag je het examenboekje mee naar huis nemen, schrijf hier nog een keer al jouw antwoorden op. ’s Avonds komen de antwoorden online en kan jij jouw examen nakijken. Zo krijg je alvast een indruk over hoe je het hebt gemaakt en ben je beter voorbereid op de uitslag!

Wij wensen jullie veel succes met de examens en hopelijk heb jij binnenkort je diploma in handen!

Wist je dat..

  • een banaan eten je concentratievermogen bevordert?
  • een kauwgompje helpt tegen de zenuwen?
  • je eerste ingeving meestal de juiste is?
  • thee helpt ontspannen?
  • chocola je vrolijk maakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.