Hoe overleef je de winter?

Het is koud buiten! Hoe zorg je ervoor dat jij lekker warm blijft?

Maak het warm en vrolijk!

Voor sommigen is de winter het leukste seizoen, anderen vinden de winter net iets minder fijn. Het is zo koud buiten dat je je tenen niet meer voelt en er ijs op plekken ligt waar je liever geen ijs hebt, zoals onder je fietsband. Ook worden de dagen korter waardoor sommigen last krijgen van De Winterdip. Wij hebben tips om deze koude, donkere dagen makkelijker en leuker door te komen.

Tip 1: Bewegen

Bij jezelf warm houden denk je al snel aan een lekker warme deken. Dat is zeker fijn, maar beter nog: bewegen! Als je blijft bewegen krijg je het minder vaak koud dan wanneer je veel stil zit omdat je verbranding dan hoog blijft. Zo hou jij je eigen lichamelijke kacheltje aan.

Tip 2 Ai, wintertenen!

Je kent die pijnlijke tintelende vingers en tenen vast wel. Je krijgt ze wanneer je handen of voeten lang koud zijn geweest. Doordat ze te snel opwarmen krijg je dat pijnlijke, tintelende gevoel. Het klinkt logisch om ze dan zo snel mogelijk voor de verwarming te houden maar dit moet je juist niet doen! Het is beter om warme, droge sokken aan te doen of dunne, droge handschoentjes tot je handen en voeten weer iets warmer zijn. Jezelf warm wrijven helpt ook.

Tip 3: Lichtjes

Mensen worden sneller somber wanneer het donkerder is, dus zorg voor genoeg licht. Ga naar buiten zo veel als je kan en maak het ook binnen gezellig met sfeerlicht en kaarsjes.

Tip 4: Ritme

Het helpt ook om in je ritme te blijven. Het is natuurlijk heerlijk om soms lekker lang in bed te blijven liggen als het buiten guur en koud is, en soms is dit ook helemaal niet erg, maar probeer dit niet te vaak te doen. Je lichaam raakt dan in de war, en daar kan je weer somber van worden.

Tip 5: Warme choco

Tip 6: What to do?

De winter een saai seizoen? Nee hoor! Er is genoeg te doen, je moet alleen weten wát. Dit zijn wat activiteiten waarmee jij je niet gaat vervelen in de winter.

Dinner is served
’s Avonds ga je niet snel naar buiten tijdens de winter. Het is donker en veel te koud. Houd het feestje dus binnen! Organiseer een gezellig diner met vrienden en laat iedereen een typisch winters gerecht maken. Hier vind je een aantal ideeën. Succes gegarandeerd!

Bankhang avondjes

De winter is het perfecte seizoen om nog een keer de Marvels, Harry Potter of Lord of the Rings reeks (of welke film of serie dan ook) te bingewatchen. En dat gaat natuurlijk gepaard met een onesie en warme choco.

Ice, ice baby
Schaatsen is het leukst op natuurijs. Maar is het niet koud genoeg, dan is er vast wel een indoor ijsbaan in jouw omgeving. Met kerst kun je ze zelfs vaak midden in de stad vinden. Niet alleen schaatsen is een perfecte sport voor de winter, maar bijvoorbeeld ook een picknick met je vrienden in de sneeuw (leg een plastic zeil of een matje onder je kleed, veel kaarsjes in een potje erbij) en trek je niets aan van het donker en de kou.

Vergeet niet: de lente komt echt weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.