In 2019 ga ik…

Goede voornemens

“In 2019 ga ik…” Is een veelbesproken onderwerp in december. Ga je nou minder gamen, gezonder eten of de liefde aan iemand verklaren? Zo zijn er nog miljoenen goede voornemens op te noemen. Wij waren benieuwd welke goede voornemens jongeren hebben dus wij gingen de straat op met de vraag “Welke goede voornemens heb jij voor 2019”? Bekijk de het filmpje hierboven!

Goede gewoontes volhouden

Wanneer je voornemens maakt ben je lekker bezig! Je begint 2019 met goede gewoontes en de slechte gewoontes laat je achter je. Maar vaak is het lastig om die goede gewoontes het hele jaar vol te houden. Je valt snel terug in je oude (slechte) gewoontes. Hoe hou je nieuwe gewoontes nou vol? Wij hebben tips!

1. Stel haalbare doelen

Vaak ben je enthousiast bij het opstellen van nieuwe doelen. Je wilt graag iets veranderen, maar bent misschien niet realistisch. Sport je bijvoorbeeld nooit en is je goede voornemen om 4 keer per week te sporten? Dan is de kans groot dat je dit niet lang volhoudt, omdat de overgang wel erg groot is. Stel doelen op waarvan je denkt dat je deze vol kan houden.

2. Maak niet teveel goede voornemens

Probeer niet teveel doelen op te stellen. Het is lastig om je gewoontes te veranderen. Dit wordt nog lastiger als je te veel tegelijk verandert.

3. Schrijf je goede voornemens op

Schrijf je goede voornemens op en leg deze op een plek waar je het vaak ziet. Dit kan elke plek zijn, zoals op je nachtkastje, in de deur van kledingkast of in je telefoon.

4. Beloon jezelf

Heb je al één maand je goede voornemen volgehouden? Beloon jezelf dan! Je kunt jezelf belonen door bijvoorbeeld iets lekkers uit te zoeken bij Starbucks of een avondje weg met vrienden/vriendinnen.

5. Zoek steun bij familie/vrienden

Vertel aan familie of vrienden welke goede voornemens je hebt gemaakt. Hierdoor weet iedereen welke doelen je graag wilt halen en kunnen ze je hierbij helpen. Wanneer je het moeilijk hebt, kun je bij hun ook steun zoeken!

6. Geef niet meteen op

Geef niet meteen op als het een keer niet lukt. Gewoontes veranderen kost tijd dus het is niet gek als je een keer terugvalt in je oude gewoontes. Het is wel belangrijk dat je daarna weer de draad oppakt.

Welke gewoontes wil jij veranderen? Geen ideeën? Misschien zit hier iets tussen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.