It’s Christmas time!

Wat is Kerst eigenlijk?

Op 25 en 26 december viert bijna heel Nederland Kerst. Overal lichtjes, kerstballen in overvloed en op iedere hoek van de straat hoor je Jingle Bells of Midden In De Winternacht.

Veel mensen vieren Kerst omdat ze het gezellig vinden om met familie en vrienden samen te zijn. Het is tegenwoordig meer een traditie geworden dan dat mensen de officiële betekenis ervan vieren. Christenen herdenken met Kerstmis de geboorte van Jezus van Nazareth. Jezus is de zoon van God.

Waar komt die kerstboom vandaan?

De Kerstman

What to do?

Behalve het lekkere eten, samen zijn en de kerstboom zijn er ook allerlei leuke dingen te doen:

  • Gala: Wat is er leuker dan Kerstmis inluiden met een gala. Alle jongens strak in pak en alle meisjes in een mooie jurk en op hakken. Dit hoeft niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld bij de Primark of op Marktplaats een mooi en goedkope outfit scoren en je kunt zelfs een pak of jurk huren. Vergeet de tweedehands winkeltjes niet! Of kijk eens bij je ouders in de kast, lekker retro!
  • Foute kersttruien shoppen: Dit hoort gewoon bij Kerstmis. Wie heeft tijdens het grote familie Kerstonbijt de meest foute kersttrui? Maakt die van jou muziek of zitten er zelfs lampjes in? Misschien heb je een trui met een gigantische Rudolf The Rednosed Reindeer!
  • Kerstdiner: Allemaal lekkere dingen waar je elk jaar weer naar uit kijkt, zoals lekker gourmetten, kalkoen, kerstkransjes en kerststol. Geniet er maar lekker van want die vreselijke stoofpeertjes komen er vast ook weer aan.
  • Kerstfilms: Een hele koude dag? Kruip lekker op de bank met een dekentje en bekijk kerstfilms, zo kom je alvast in de sfeer! Films als Home Alone, Love Actually en The Grinch zijn aanraders. Vergeet je warme chocomel met een flinke toef slagroom niet!
  • Decoreren: Bij Kerst horen natuurlijk de kerstboom, lichtjes en Kerstfrutseltjes. het hele huisverkerstelijkt! Ook hier kun je goedkoop heel veel gezelligheid in huis halen. Winkels als de Action, Zeeman en Wibra hebben veel goedkope kerstspulletjes maar je kan natuurlijk ook lekker zelf aan de slag!

Want “niemand mag met kerst alleen zijn…”

Met Kerst zijn vaak familie, vrienden en kennissen bij elkaar. Ze geven elkaar cadeautjes en genieten van het lekkere eten. Het maakt niet uit wat jij gelooft of waar je het om viert, geniet van jouw Kerst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.