But first; let me take a selfie.

Tegenwoordig zijn er overal op internet tips en gadgets te vinden over het maken van de 'perfecte selfie'. Wij hebben de beste voor je op een rij gezet. “But first, let me take a selfie”.

Gadgets

Tegenwoordig zijn er steeds meer gadgets die je kunt gebruiken om een perfecte selfie gemakkelijker te maken. We hebben hieronder 4 handige gadgets voor je op een rijtje gezet.

– Verstelbare led-verlichting rondom je smartphone

Je hebt binnen no time de perfecte belichting zonder op zoek te moeten naar een straaltje licht of spotlight.

– Selfiestick

Deze mag niet missen bij mensen die graag selfies maken, Wil je een mooie selfie, van bovenaf, maar is je arm te kort? Gebruik de selfiestick! Je kunt je telefoon erin klikken en de stick uitschuiven.

– Anti-gravity case.

Dit hoesje zorgt ervoor dat je je smartphone op alles kan vastplakken. Een raam, kast, stoel, tafel, … àlles!

– Shuttr met statief

Dit is net iets anders dan een selfiestick. Shuttr is een kleine afstandsbediening met handig statief. Je houdt de afstandsbediening in je hand en kunt eindloos klikken. Samen met de anti-gravity case is dit een match made in heaven!

Selfie met filter

Filters zijn de laatste tijd hot. Iedere week komen er weer nieuwe filters bij op Snapchat en Instagram. De ene filter maakt je heel lelijk (wallen, oud of een grote mond) en de andere filter maakt je erg knap. Bijvoorbeeld ‘dat ene bloemetjesfilter’, het maakt je gezicht mat, je ogen groot, gooit er een mooie filter overheen; waardoor je helemaal on fleek bent. Op de foto tenminste… Door alle filters en trucjes die tegenwoordig over selfies heen gaan, weet je niet meer of het écht is wat je ziet op de foto. Iemand kan er op foto’s op Instagram (met filters) heel anders uitzien dan in reallife (zonder filter).

Is selfies maken altijd onschuldig?

Stel je voor… Je maakt een selfie in je slaapkamer en op de achtergrond ligt gebruikt ondergoed. Je deelt het op Instagram, de reacties blijven komen en binnen no-time gaat je foto viral. Maar niet op de manier waarop jij wilt natuurlijk! Het kan ook zo zijn dat je een naaktselfie stuurt, via snapchat. Omdat je denkt dat hier toch niks mee kan gebeuren. Hiermee kan genoeg gebeuren, weten wat? Lees even het thema sexting.

Tips voor de ‘perfecte’ selfie.

1. Fotografeer jezelf nooit recht van voren
Dat maakt je gezicht heel plat. Niet charmant. Draai je neus een klein beetje naar links of rechts.
2. Zorg dat je de camera een beetje boven je hoofd houdt.
Zeker niet van onderen – tenzij je voor de horror movie stijl gaat.

3. Ga bij een raam staan
Natuurlijk licht is het meest flatteus. Niet in de felle zon, want daarvan ga je met je ogen knijpen en krijg je gekke schaduwen bij je neus.
4. Doe je kin een heel klein beetje omlaag
Ik hoor het je al denken. 'Omlaag? Wat? Maar dan heb ik een onderkin!' Maar als je tip 2 hebt gelezen maak je je foto een tikkeltje van boven. Geen onderkin te zien.
5. Check je achtergrond
Bij een selfie ben jij het hoofdonderwerp. Maar het is extra tof als je aandacht besteed aan je achtergrond. Gebruik een rustige kleur of leuk patroon als muur!
6. Zet je flitser uit.
Ja, dat kun je instellen. Niet op 'automatisch', gewoon helemaal uitzetten. Flitslicht van vlakbij is namelijk niet charmant. Dat wil je niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.