Jong ondernemen

Succesvolle bedrijven die zijn gestart door jonge ondernemers. We zien het steeds vaker, want het aantal jonge ondernemers stijgt. De Kamer van Koophandel denkt dat onze generatie meer lef heeft, nieuwsgieriger is en eigenwijzer. Ook het internet helpt mee, omdat veel jongeren op social media het succes van andere ondernemers zien. Bij de Kamer van Koophandel moet je je inschrijven als je een onderneming begint. Bij de Kamer van Koophandel staan nu 2.273 ondernemers ingeschreven die jonger zijn dan 19 jaar. Dat zijn er 40 procent meer dan vijf jaar geleden.

Kanstairs

Serkan Karacaer is één van die jonge ondernemers. Zijn onderneming heet Kanstairs. Serkan is 17 jaar en woont in Amsterdam. Zijn motto is:

Schrijf je doelen op. Werk er hard voor. En je zult er zeker wat voor terug krijgen.

Blijf in jezelf geloven.

Dat is wat ik heb gedaan en blijf doen.

De missie van Kanstairs is om jou de kans te geven om jouw klimaat te verbeteren in jouw kledingkast. Dat kan met drie stappen: Duurzaam denken, duurzaam leven en duurzaam doen. De kledingindustrie is namelijk één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De meest directe oplossing is dat jij zélf actie onderneemt.

Het doel van Serkan is om zijn merk internationaal te plaatsen in de modesector.

Wat is kanstairs?

Kanstairs is een lifestyle merk dat alleen kleding verkoopt van eerlijke en biologische katoen. Alle producten zijn gecertificeerd met een Fair Wear label. Een Fair Wear label staat voor eerlijke arbeid. Kinderarbeid is niet toegestaan.

Hoe loopt je onderneming?

Mijn eerste collectie bestond uit 20 T-shirts, deze waren binnen een maand uitverkocht. Zoiets voelt natuurlijk geweldig en motiveerde mij om verder te gaan en niet te stoppen. Natuurlijk weet ik dat 20 stuks niet heel groots klinkt, maar ik vond het belangrijk om eerst te kijken of het concept aanslaat. En met resultaat. Ik ben nu twee jaar bezig en het gaat goed met Kanstairs!

Wat is jouw tip aan andere ondernemers?

Zet je eerste stevige stap. Daarmee bedoel ik: Zet niet zomaar een stap, maar ontwikkel een stevig plan met een duidelijk doel. Denk op de lange termijn en niet in termen van snel geld verdienen. Dan steek je er ook echt energie in. Ondernemen is een kwestie van vallen en opstaan en daar moet je wel op voorbereid zijn. Ik zeg altijd: Wat je buiten school om leert, leer je niet op school. En op school leer je wat je buiten school niet leert!

Meer weten? Ga dan naar de website van Kanstairs.

Wil je iets bestellen? Gebruik dan de cadeaucode – Jongin – ter waarde van € 5,- .

Eigen bedrijf als vakantiebaan?

Droom jij ook van een eigen bedrijf? Lekker eigen baas zijn. Zelf je tijd indelen en zelf bepalen wat je wel en niet doet? Misschien kun je komende zomer mee doen met het gratis programma van ZomerOndernemer? Je volgt een programma met trainingen, workshops, interessante bedrijfsbezoeken en een feestelijke finale waarin je jouw bedrijf presenteert. Voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

Handige links:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.