Let’s go social

Socialbesitas

Doordat de meeste mensen zo veel aan Social Media doen, wordt het Face-to-Face contact veel beperkter. Het is gemakkelijker om via een telefoontje of een computer berichtjes te sturen, of je hebt alles al via WhatsApp verteld. Neem een voorbeeld aan de trein, vrijwel niemand praat tegen elkaar en de meeste mensen kijken op hun mobieltje naar de laatste updates. Op een feestje? Hier geldt precies hetzelfde, de helft praat met elkaar, maar de andere mensen moeten toch even gluren of ze niet een nieuw WhatsApp’je hebben. Dit laatste zal bij veel jongeren bekend zijn. Je bent telkens geprikkeld om toch te kijken, ook tijdens het leren en tijdens je nachtrust.

Grooming

De laatste tijd is er veel ophef over grooming, oftewel online kinderlokken. Een volwassene doet zich dan voor als een minderjarige en probeert je over te halen dingen te doen die je helemaal niet wilt. Een goed voorbeeld is je te dwingen je kleren uit te doen. Hiervan maakt hij dan opnames. En als je aangeeft dat je niet meer wilt, dreigt hij de beelden online te zetten. Om dit te voorkomen moet je alleen vriendschapsverzoeken accepteren van mensen die jij persoonlijk kent! Spreek nooit met een vreemde zomaar af, ook al denk je dat hij hartstikke leuk is.

Voordelen

Natuurlijk heeft Social Media ook voordelen, misschien wel meer voordelen dan nadelen. We kunnen ten slotte niet meer zonder. Zo kan jij met vrienden, familie en kennissen delen wat jij kwijt wilt. Het is een uitlaatklep en een grote informatiebron. Op Social Media durf je misschien net iets meer kwijt over jezelf dan dat je in het echt zou durven. Heb jij een vriend of vriendin in het buitenland? Dan houd je gemakkelijk dat contact en hoef je niets te missen!

Afschermen

Je bent een lekker weekendje uit geweest, genoeg gedronken en er werden foto’s gemaakt. Die foto’s worden gedeeld op Facebook en helaas.. jij bent getagged! Je staat veel te dronken op een foto en je baas heeft ook Facebook! Je kunt jezelf afschermen op dingen als Facebook, Twitter en Instagram. Zo kan jij zelf bepalen wie allemaal toegang heeft tot jouw profiel. Zo hoeft jouw baas niet te zien dat jij een lekker avondje goed bent gaan stappen!

Foto : Michael Schoenewies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.