Paranormale gave

Iedereen heeft weleens een onderbuikgevoel, een déjà vu of een ‘hey, dit komt mij bekend voor’-moment. Ben je dan paranormaal begaafd?

Paranormale gave

Sommigen zien of horen dingen die niet zijn te verklaren. Bijvoorbeeld vreemde geluiden, deuren die spontaan open- en dichtslaan, lampen die gaan branden of spullen die omvallen of verdwijnen. Het kan zelfs zijn dat je je overleden opa ziet. Sommigen zullen dit flauwekul vinden, anderen krijgen er de kriebels van en willen er niks van weten. Maar er zijn ook mensen die dit meemaken. In de volgende video vertelt Noëll over haar paranormale gebeurtenissen en of zij gelooft in het paranormale.

Wat is paranormaal?

Paranormaal betekent letterlijk “boven normaal” of “naast het natuurlijke”. Bijna alle mensen kunnen horen, voelen, zien, ruiken en proeven. Mensen met een paranormale gave hebben naast deze vijf zintuigen een extra zintuig, ook wel het zesde zintuig genoemd. Zij kunnen iets dat andere mensen niet kunnen.

Soorten paranormale begaafdheid

Je kan op allerlei manieren paranormaal begaafd zijn. De bekendste gaven zijn: helderziendheid, helderhorendheid en voorspellende dromen.

Helderziendheid
Als je helderziend bent, kun je beelden zien, bijvoorbeeld uit de toekomst. Het kan ook zijn dat je personen ziet die er niet meer zijn of je ziet aura’s (een energieveld rondom iemands lichaam).

Helderhorendheid
Je hoort stemmen of geluiden die anderen niet horen.

Voorspellende dromen
Dit wordt ook wel een déjà vu genoemd en is het moment waarop je het gevoel hebt dat je iets al een keer eerder hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld dat je tijdens een gesprek het gevoel hebt dat je dit gesprek al eerder hebt gevoerd. Of een moment dat je iemand voor het eerst ontmoet, maar het gevoel hebt dat je die persoon al lang kent.

Naast deze 3 gaven, bestaan er nog andere gaven die iemand kan hebben. Wil je weten welke gaven dit zijn, klik dan hier.

Paranormale gave hebben een taboe?

Veel mensen vinden het raar en gek als iemand zegt dat hij/zij paranormaal begaafd is. Soms worden mensen met een paranormale gave zelfs gezien als leugenaars. Dit komt omdat paranormaliteit niet wetenschappelijk bewezen kan worden. Iemand met een paranormale gave durft daarom vaak niet te zeggen dat hij dit heeft. Hij voelt zich raar en heeft het gevoel dat hij niet geaccepteerd wordt. In Groot-Brittannië is dat heel anders. Meer dan de helft van de Britten gelooft erin. 42% van de Britten heeft zelfs al eens een spook gezien! Wil je weten hoe jongeren en ouderen in Nederland denken over paranormale gaven, kijk dan dit filmpje en zie de verschillen.

Ben ik paranormaal begaafd?

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat dit over jou gaat. Misschien schaam je je er wel voor of ben je er juist trots op. Wat jij hiermee wil doen, dat bepaal je zelf! Wil je weten of je een paranormale gave hebt, dan kun je bijvoorbeeld eens een paranormale of spirituele beurs bezoeken. Op zo’n beurs kun je praten met paragnosten, helderzienden, mediums en vele andere mensen met een paranormale gave. Wie weet voel je je erg thuis en weet je straks meer over jezelf en of je een gave hebt.

Een reactie op “Paranormale gave

  1. Thomas schreef op

    ja da klopt maar i, weet neit of ik het ben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.