Opnieuw strengere maatregelen tegen corona

4 november 2020

Tijdens de persconferentie van 3 november hebben premier Rutte en minster de Jonge nieuwe maatregelen aangekondigd. Door de vorige maatregelen daalt het aantal besmettingen gelukkig, maar het virus wordt nog niet genoeg teruggedrongen.

Deze regels komen bovenop de regels die nu gelden, gaan in op woensdag 4 november om 22.00 uur en duren twee weken. Op 19 november vervallen deze extra regels weer. De vorige reeks maatregelen blijven dan wel nog van kracht. De algemene regels zijn: blijf zoveel mogelijk thuis, houdt afstand, vermijd drukte, test je bij klachten en voorkom niet-noodzakelijke reizen.

De nieuwe regels zijn:

  • Buiten mag je nog maar met twee mensen op straat zijn, tenzij je samen een huishouden vormt.
  • Thuis mag je per dag nog maar twee gasten ontvangen.
  • Musea, theaters, sexclubs, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken gaan twee weken dicht. (Je kunt in de bibliotheek nog wel boeken bij een loket halen en huiswerkbegeleiding mag ook nog)
  • Buurthuizen en verenigingen zijn alleen open na reservering vooraf met jouw jongerenwerker.
  • Volwassenen mogen niet meer sporten in groepslessen
  • Oproep: reis in elk geval tot half januari niet naar het buitenland.
  • Voor een bruiloft geldt een maximum van 20 personen.
  • Voor een uitvaart geldt vanaf 9 november een maximum van 30 personen. (heel soms kan er een uitzondering worden gemaakt door de burgermeester)

Over twee weken hoopt het kabinet meer duidelijkheid te kunnen geven over de regels rond Kerst en Oud en Nieuw.

In regio's waar veel coronabesmettingen zijn wordt misschien een avondklok ingesteld. Dan mag je na een bepaald tijdstip niet meer de straat op. Ook gaan in deze regio's scholen en winkels misschien tijdelijk dicht. Dat wordt binnenkort duidelijk.

Vragen van jongeren

Denk jij ook: waarom mag je buiten nog maar met één vriend afspreken? En: waarom komen jongeren steeds zo negatief in het nieuws? Kijk op de website van het NJI voor de antwoorden op acht veelgestelde vragen van jongeren.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.