Provider hoppen

Wat is provider hoppen?

Provider hoppen is wanneer je al een abonnement hebt, toch graag een nieuwe telefoon wilt en dan bij een andere provider een nieuw abonnement neemt. Je oude abonnement loopt dan ook nog steeds door, maar die wil je niet meer, dus betaal je niet meer. Maar je bent dan nog niet van het abonnement af en moet voor twee abonnementen betalen. Als je stopt met betalen van je abonnementen, bouw je schulden op.

Gevolgen van telefoonabonnementen

Een abonnement kost natuurlijk geld. Hoe nieuwer de telefoon, hoe duurder het abonnement. Een abonnement betaal je maandelijks en wordt vaak automatisch van je rekening afgeschreven. Als je meer dan één abonnement op je naam hebt, betaal je dus ook meer. Misschien is het zelfs wel onbetaalbaar voor je. Dan is het voor de provider niet meer mogelijk om dit van je rekening af te halen, omdat je te weinig saldo hebt. Als het de provider niet lukt om het bedrag van je rekening af te schrijven, proberen ze dat later nog eens. Als dat steeds niet lukt, bouw je schulden op. Bovenop de schulden komen vaak ook nog incassokosten en misschien nog wel meer. Het bedrag kan daardoor heel hoog oplopen. Als je schulden opbouwt, heeft dat gevolgen voor jouw toekomst. Zo kun je bijvoorbeeld minder geld lenen bij de bank.

In het filmpje wordt het uitgelegd. Hier gaat het nog maar om één telefoonabonnement, als je nog meer abonnementen hebt, kunnen de gevolgen nog groter zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.