Bizarre wereldrecords

Kan jij iets dat niemand anders kan? Dan heb je misschien wel een wereldrecord te pakken! Bekijk hier de meest bizarre wereldrecords en ontdek hoe jij zelf in het Guinness Book of World Records komt.

De snelste vogel van Europa

Vanaf 1955 worden allerlei wereldrecords vastgelegd in het “Guinness Book of World Records”. Hugh Beaver was de directeur van de Guinness bierbrouwerij in Ierland (vandaar ook Guinness World Records ;)). Hij en zijn vrienden vroegen zich af wat de snelste vogel van Europa was. Ze werden het niet met elkaar eens. Hugh besloot toen een boek te maken waarin mensen alle records kunnen opzoeken. In 1971 werd het boek voor het eerst in Nederland uitgegeven.

De meest opmerkelijke records

Het Guinness Book of World Records staat elk jaar weer helemaal vol met de meest bizarre en opmerkelijke records. We hebben er een aantal voor jullie op een rijtje gezet:

  1. De grootste elastieken bal ter wereld weegt 400 kilo.
  2. Het wereldrecord voor de persoon met de meeste wereldrecords is van Ashrita Furman. Hij heeft momenteel 121 records op zijn naam staan.
  3. De langste verjaardag ooit is van de Duitse Sven Hagemeier. Hij vloog op zijn verjaardag van het Australische Auckland naar Hawaii. Door het tijdsverschil duurde zijn verjaardag 46 uur!
  4. Het wereldrecord “smurfen” staat op 4617 smurfen bij elkaar.
  5. Het wereldrecord voor de langste snor is voor Ram Singh uit India. Zijn snor is maar liefst 5,63 meter lang.

Kijk hieronder meer bizarre records:

Hoe kun je zelf nou een wereldrecord halen?

Een wereldrecord heb je natuurlijk niet zomaar. Wat nou als je niet een gezicht vol tattoo’s wilt of een hele lange snor hebt? Bekijk deze tips en kom zelf in het Guinnes Book of World Records te staan!

  1. Bedenk iets waar jij super goed in bent. Of vind een record dat makkelijk te verbreken is. Deze YouTubers hebben al veel records proberen te verbeteren:
  2. Geef bij Guinness World Records aan welk record jij wil gaan verbreken. Als er geen getuigen bij zijn telt het namelijk niet!
  3. Als je aan je poging tot een wereldrecord gaat beginnen, zorg er dan voor dat je alles wat je doet goed vastlegt. Guinness World Records wijst namelijk 50% van hun aanvragen af omdat er te weinig bewijs is.
  4. Oefenen, oefenen, oefenen!

Thema foto: Luis_molinero

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.