Relaxed naar school en weer naar huis

De scholen zijn weer begonnen, dus het is weer hartstikke druk op het fietspad. Hierdoor kunnen er irritaties ontstaan. Steeds maar mensen die bellen omdat ze er langs willen, mensen die zomaar ineens afslaan… Hoe zorg je ervoor dat je die irritaties voorkomt en relaxed op school aankomt?

Tip 1: Met z’n tweeën naast elkaar

Wanneer je gezellig met een paar vrienden of vriendinnen aan het fietsen bent, wil je niet dat mensen achter je constant gaan bellen dat je aan de kant moet. Dan moet je steeds jullie gesprek onderbreken. Vind jij dit ook vervelend? Misschien kan je dan eens proberen om maar met zijn tweeën naast elkaar te fietsen. Zo kunnen andere mensen er makkelijker langs en kunnen jij en je vriend(in) lekker doorpraten. Fietsen jullie met veel mensen samen? Wissel dan eens om naast wie je fietst, dan hoef je ook niet bang te zijn dat het maar saai is met zijn tweeën in plaats van met meer naast elkaar.

Tip 2: Houd afstand

Soms slaan mensen zomaar voor je neus af zonder een hand uit te steken en moet jij heel hard op de rem. Daar kan je van schrikken. Houd daarom afstand tot de mensen voor je, dan heb je meer tijd om te reageren. Zorg er ook voor dat het voor anderen duidelijk is waar je naartoe gaat, dat scheelt weer een mini-hartaanval voor de mensen achter je.

Tip 3: Telefoon op de fiets?

Stel je voor, jij en een van je vrienden fietsen samen naar school. Jij bent gisteravond op een date geweest en wil het daar natuurlijk uitgebreid over hebben, maar je vriend(in) heeft alleen maar oog voor alle appjes die binnenkomen. Dat telefoongebruik op de fiets is voor jou dus niet zo gezellig… Het kan ook nog eens zorgen voor allerlei rare situaties, zoals youtuber Meisje Djamila in de video bovenaan al liet zien. In het filmpje hieronder wordt nog wat ‘wetenschappelijker’ uitgebeeld dat telefoongebruik afleidend kan zijn tijdens het fietsen.

Daag jezelf en je vrienden eens uit met de Fietsmodus app, dan kan jij lekker praten over je date en maak je ook nog kans op leuke prijzen winnen. Hoe langer je je telefoon niet gebruikt tijdens het fietsen, hoe meer punten je verzameld. Meer informatie over deze app vind je hier.

Wist je trouwens dat je nog steeds niet helemaal alert bent wanneer je nét opkijkt van je telefoon? Je moet dan nog even overschakelen naar ‘de echte wereld.’ Fotograaf Ritzo ten Cate heeft mooie foto’s gemaakt van de verwilderde blikken die mensen hebben als ze nét opkijken van hun smartphone. Deze foto’s kan je in zijn blogpost bekijken, klik hier.

Wat zou jou overhalen om je telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.